Annoncørbetalt indhold

Annonce: Gør de sociale medier os mere eller mindre sociale?

Lad det være sagt med det samme. Denne artikel kommer ikke med noget endegyldigt svar på, hvorvidt sociale medier gør os mere eller mindre sociale. I stedet er formålet med artiklen at rejse forskellige synspunkter omkring de sociale medier, og at angribe dem fra forskellige vinkler, så det kan skabe en mere nuanceret dialog omkring de sociale medier og deres indvirkning på vores sociale liv. Så er den del på plads.

Sociale medier er da sociale – ikke?

Det ligger næsten i ordet, at sociale medier har til formål at skabe et socialt fællesskab, og på de sociale medier findes der da også – i større eller mindre grad – en social sammenkomst på kryds og tværs af venner, bekendte og fremmede.

Der hersker derfor næppe heller nogen tvivl om, at de sociale medier – alt andet lige – gør det nemmere for os at kommunikere med hinanden når som helst, hvor som helst. Platformene gør deres ypperste for at få os til at interagere med hinanden, akkurat som vi kender det fra andre sammenhænge på nettet. Det kunne f.eks. være, når vi spiller live blackjack hos et (sponseret link) Online casino, eller når vi kommunikerer med hinanden på forskellige kommunikationsplatforme.

Sociale konsekvenser?

Umiddelbart lyder det jo meget godt for vores sociale liv, at vi kan komme i kontakt med hvem som helst, når som helst, og på den måde være social. Spørgsmålet er så blot, om det kan have sociale konsekvenser?

Når vi er i kontakt med hinanden online, og altid har vores venner, familie og andre med i lommen, kan det være med til at undertrykke det behov, vi har for at interagere med hinanden i fysisk samvær. Ved i stigende grad at kommunikere med hinanden over nettet i stedet for omkring spisebordet eller andre steder, hvor vi møder hinanden fysisk, kommer vi både tættere på hinanden, men samtidig også længere fra hinanden. Og når vi endelig mødes, kender de fleste af os også efterhånden til det problem, det er at opretholde fokus på nuet og selskabet. Der er altid et behov for at være social på nettet og at være tilgængelig.

Et socialt eksperiment

Selv om der allerede nu er forskningsresultater fremme om, hvordan de sociale medier påvirker vores sociale liv, er det måske stadig for tidligt at sige noget om de langsigtede gevinster kontra omkostninger ved at vores sociale identitet i højere grad rykker online end tidligere. Man kan derfor også argumentere, at alle – uanset om de så selv gør brug af de sociale medier eller ej – er en del af et kæmpemæssigt socialt eksperiment, som vi endnu ikke kender det fulde omfang af. Det skal blive spændende at se, hvordan vores sociale adfærd vil udvikle sig i fremtiden – online og offline.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon