Annoncørbetalt indhold

Annonce: Guide - Tips til en toptrippet sommerhave

De første sommerstråler har ramt det ganske danske land, og hvis du ikke allerede har trimmet haven, er det på tide nu.

Med et par enkle tips kan du få en toptrimmet have, som du kan nyde synet af hele sommeren, når den står på grillmad og et koldt glas hvidvin på terrassen.
Den letteste løsning er at hyre professionel haveservice. Så kan du være sikker på, at din have står knivskarpt hele sommeren over. Men faktisk kan du også selv få den grønne og frodige sommerhave med ganske få tiltag.

Rengør haven
Ligesom din bolig fra tid til anden kræver en hovedrengøring, gør det samme sig gældende med haven. Efter en lang vinter ligger der skidt og snavs – bedre kendt som ukrudt – i dine bed. Det skal naturligvis fjernes, så du får et rent og lækkert look i haven. For det er bare lettere at nyde sommeren, når haven er ren.
Det nye ukrudt kan du fjerne med hænderne, men har du lidt ældre og stædigere ukrudtsplanter boende, kræver det, at du får gravet hele roden op.

Beskær dine træer og blomster
Er du så heldig at have frodige frugttræer i haven eller masser af smukke blomster, kan det være en god idé at beskære dem, så de holder deres form. Synes du, at blommerne og æblerne på træerne er lidt små? Så er det netop saksen, du skal have frem. For når du giver frugttræet en omgang med saksen, har du større chance for at kunne plukke store, saftige frugter. Klip de visne grene af og giv træet mulighed for en sund vækst.
Roser er et must i enhver sommerhave. Og den smukke blomst nyder også godt af en frisk studsning med saksen. Ønsker du en busk med tæt blomstring, skal du klippe grenene kortere. Foretrækker du derimod luft mellem roserne, skal du lade grenene være længere.

Få liv i den grønne plæne
Der er intet så sommerligt som en nyslået grøn græsplæne. Men for at få det bedste frem i din græsplæne skal den også passes og plejes, inden den står strålende klar.
For at få den mest velplejede og flotte græsplæne gælder det om at give græsrødderne masser af luft. Du skal desuden også have frigjort plænen for mos, så den fremstår helt ren. Til begge formål kan du bruge en plænelufter, som netop laver riller i plænen, så rødderne får luft og bedre kan blive sunde og flotte.
Til at starte med ser plænen ikke ud, som du lige havde forestillet dig – men væbner du dig med tålmodighed, vil du se, hvordan din græsplæne vil få masser af nyt liv.

Skab hyggelige rammer om sommerfesten
Hvis du ikke allerede har gjort det, er det også på tide at feje terrassen, så der er en ren base for de kommende grillaftener. Sidder der lidt mos mellem fliserne, er det bare at komme i gang med ukrudtsfjerneren.
Plant masser af farverige blomster i store krukker og sæt dem i grupper rundt på terrassen. Lav gerne en loungestemning med lanterne, puder og tæpper - og fuldend den hyggelige atmosfære med en lyskæde rundt i parasollen. Har du to træer i en fornuftig afstand mellem hinanden, vil det både skabe hygge og afslapning med en hængekøje, der indbyder til rolige stunder. Så er der for alvor dømt sommer i haven.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Guide-tips-til-sommertrimmet-have-annonce