cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Guide til køb at brugte traktorer

Gennem de sidste 10 år har landbruget haft et negativt omdømme, da landbrugets nettoinvesteringer har være negative. Gennem de sidste 10 år har der også været meget snak om, at landbruget er i krise og gældsplaget.
Det billede begynder så småt at vende. Vi ser selvfølgelig stadig at en gruppe landmænd, som stadig er økonomisk svage, men vi ser også en fremgang hos en del landmænd som nu både har acceptabel indtjening og som står i en god finansiel situation, og som derfor kan hjælpe investeringsaktiviteten i gang igen.
27. januar 2021 kl. 14:14 Af Gul og gratis

Hvad skal du som erhvervsdrivende være opmærksom på, når du vælger at investere i (sponseret link) brugte traktorer?
At købe en brugt traktor kan være en skræmmende og svær beslutning, specielt hvis du er nybegynder – det er en nemlig en forholdsvis stor investering. Du bør som nybegynder stille dig selv nogle spørgsmål gennem processen. Det kan både hjælpe dig til den rigtige traktor, men også hjælpe dig med at spare penge.


Hvad skal du bruge traktoren til?

Det er vigtigt, at du besvarer dette spørgsmål for dig selv, da der er forskel på, om du skal pløje en mark eller klippe græs på en hel hektar. Selvom det måske virker, som om det ikke har den store betydning så har det virkeligheden stor betydning.

Hvis du for eksempel skal bruge en traktor på leret underlag eller stejle bakker, skal denne traktor bruge flere kræfter end andre traktorer.

Lad os sige, at du ikke kun er ny på markedet for brugte traktorer, men at du er også ny i selve landbruget – så anbefales det, at du køber selve traktoren som det første. Derefter kan du købe selve tilbehøret og redskaberne ud fra hvor kraftfuld din traktor er. En traktor har som tommelfingerregel brug for ca. 15 hestekræfter pr. plovskær. Det vil sige en traktor med flere redskaber har altså brug for kraftigere motor end traktorer som ikke har så mange redskaber.


Hvilke redskaber eller maskiner har du behov for?

De fleste redskaber har behov for en dobbelt fjernbetjent hydraulisk tilkobling. Derudover er et kraftudtag også en vigtig ting. Grunden til dette er, at det giver traktorens motor en bedre forbindelse til alle redskaberne samt udstyr gennem drivakselsystemet.

Et hydrauliksystem er en rigtig god egenskab for en frontlæsser. Dette giver nemlig mulighed for mere kontrol, når koblingen er koblet ud.


Hvilke mærker eller model skal du overveje?

Du nødt til at have et kendskab til de modeller eller mærker af den brugte traktor som du overvejer. Det spiller nemlig en stor rolle, og det spiller også en stor rolle hvor gammel traktoren er. Alderen på traktoren skal dog ikke afskrække dig, du skal blot undersøge forholdene, inden du beslutter dig for at købe.

Det kan nemlig ske, at forskellige mærker eller årgange kan være taget ud af produktion, som gør det svært for dig at få reservedele.


Hvad er traktorens stand?

Når man køber en brugt traktor, skal man være opmærksom på, at der kan være behov for reparationer. En lille reparation til at starte med kan i det lange løb ende med en større reparation og koste mange penge. Det derfor vigtigt at få den tjekket ordentligt.

Der er flere ting, du kan kigge efter: Blandt andet om koblingen glider, om rammen viser tegn på svejsning, om der kommer røg fra motoren, når du prøvekører den, om der er en ordentlig mængde dækmønster – og endelig om der kommer unormale lyde fra motoren eller lækager.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce