cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Har I en brandslukker på arbejdet – hvis nu?

Heldigvis er det sjældent, det sker, men af og til opstår der brand på en arbejdsplads.
31. juli 2019 kl. 00:01 Af Falck.dk

Annonce

Det kan få konsekvenser for virksomheden, hvis værdierne går op i røg – og ikke mindst, hvis der er medarbejdere, der kommer til skade. Det kan derfor være værd at dobbelttjekke, om I har de brandslukkere, I skal have, og om de lever op til kravene.

Brandslukkere til forskellige brancher
Der er stor forskel på, om den skal kunne slukke ild i et køkken, på et kontor eller i en maskinhal. Derfor skal man vælge sin slukker med omhu, og muligvis have flere typer, alt efter hvad de skal bruges til. Herunder får du nogle gode råd om, hvordan du vælger de bedste og mest effektive af slagsen.

Lever slukkeren op til kravene?
Først og fremmest, bør du se på standarden, størrelsen og brandens karakter. Tag udgangspunkt i disse to tommelfingerregler:

Lov og forsikringskrav: Det kan anbefales at vælge en slukker, der er godkendt efter DS/EN3 standard. Så ved du, at den lever op til Dansk Standards kvalitetskrav, til kravene fra de danske brandmyndigheder og til den europæiske standard for mobile slukkere.

Brandtypen: Find ud af, hvilke typer af brande, der kan opstå i din virksomhed. I bør have en eller flere slukkere, der kan klare de former for brande, I kan risikere. Måske er der i ét lokale brug for en på 6 kg., mens der i et andet lokale er behov for en større eller en med et helt andet slukningsmiddel.

Hvilken brandslukker egner sig til hvad?
Her kan du se en oversigt over de forskellige slukkere, og hvad de egner sig bedst til. Det er vigtigt at have med, når man skal vælge.

Kulsyreslukkeren: Bliver også kaldt en CO2-slukker. Den bruges til fx el-tavler og maskiner og ødelægger ikke elinstallationerne. Den må IKKE ramme mennesker, da den køler ned til minus 78 grader.

Pulverslukkeren: En allround- eller universalslukker, der kan bruges til at slukke langt de fleste typer af brande, dog ikke brande i elinstallationer, da installationen kan blive ødelagt.

Skumslukkeren: En slukker til de ”flydende” brande, fx ved ild i fx benzin eller olie.

Vandslukkeren: Bruger vand og er derfor uskadelig for omgivelserne, men til gengæld meget effektiv til slukning af brande, fx hvor der er mange mennesker.

Brandtæppet: Er en effektiv måde at slukke små brande på, fx ild i en frituregryde.

Hos Falck kan vi hjælpe dig med at vælge den rigtige løsning. Vores rådgivere kan give jer anbefalinger og vejledning i, hvordan I sikrer jeres værdier og medarbejdere bedst muligt mod brand. Vi sørger også for, at udstyret bliver hængt rigtigt op hos jer.
Du kan læse mere om brandsikkerhed og (sponseret link)brandslukkere på falck.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce