Annoncørbetalt indhold

Annonce: Har du styr på Erhvervslejeloven?

Uanset om du er udlejer eller lejer af et erhvervslejemål, er Erhvervslejeloven ikke til at komme udenom. Erhvervslejeloven er gældende for leje og fremleje af lokaler, der ikke er udlejet til beboelse. Det betyder, at Erhvervslejeloven også træder i kraft, når der er tale om lokaler som institutioner, værksteder, foreningslokaler, hobbyvirksomheder m.fl.

Erhvervslejeloven adskiller sig fra Lejeloven ved, at den i høj grad bygger på aftalefrihed. Det betyder, at udlejer og lejer, foruden at tage stilling til regulering og størrelse af erhvervslejemålet, også bør specificere spørgsmål som ansvarsfordelingen i forbindelse med vedligeholdelse, udgifter der ikke er inkluderet i lejen og istandsættelse ved fraflytning.

For at give dig en bedre idé om, hvad en erhvervlejekontrakt bør indeholde, har vi udformet en tjekliste til Erhvervslejeloven, som lejer såvel som udlejer bør tage højde for. Du kan se tjeklisten i afsnittet nedenfor.

Tjekliste til Erhvervslejeloven

Der er som benævnt mange spørgsmål, der bør vendes og specificeres, inden en erhvervslejekontrakt underskrives, heriblandt:

- Er vilkårerne for anvendelsen af erhvervslejemålet formuleret bredt nok
- Har lejeren af erhvervsejendommen ret til at fremleje, afstå eller genindtræde i lejeforholdet?
- Er der en klar beskrivelse af lejemålets stand ved overtagelse?
- Hvordan er ansvarsfordelingen i forbindelse med vedligeholdelse af ejendommen?
- Hvilke udgifter er ikke inkluderet i lejen?
- Er lejer underlagt vilkår om uopsigelighed i en periode?
- Bør der indgås en aftale om erhvervsbeskyttelse af lejemålet?

For at være sikker på at erhvervslejekontrakten er udformet fyldestgørende og korrekt, er det altid en god idé at søge hjælp hos en advokat eller lejerådgiver. Vil du gerne have mere information om Erhvervslejeloven og de vigtigste paragraffer i den? (sponseret link) Læs mere om Erhvervslejeloven hos C.W. Obel Ejendomme.

Opsigelse af erhvervslejemål – søg altid hjælp hos en advokat

Ønsker du at opsige dit lejemål eller din lejer? Uanset om du er udlejer eller lejer, er det særdeles vigtigt at forberede opsigelsen af erhverslejemålet nøje.
Ved opsigelse af et erhvervslejemål bør du altid inddrage en advokat/rårdgiver for at sikre, at opsigelsen sker på et gyldigt grundlag, så alle lovmæssige krav og regler bliver overholdt.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon