cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Har du styr på Erhvervslejeloven?

Uanset om du er udlejer eller lejer af et erhvervslejemål, er Erhvervslejeloven ikke til at komme udenom. Erhvervslejeloven er gældende for leje og fremleje af lokaler, der ikke er udlejet til beboelse. Det betyder, at Erhvervslejeloven også træder i kraft, når der er tale om lokaler som institutioner, værksteder, foreningslokaler, hobbyvirksomheder m.fl.
16. oktober 2020 kl. 08:43 Af C. W. Obel Ejendomme

Annonce

Erhvervslejeloven adskiller sig fra Lejeloven ved, at den i høj grad bygger på aftalefrihed. Det betyder, at udlejer og lejer, foruden at tage stilling til regulering og størrelse af erhvervslejemålet, også bør specificere spørgsmål som ansvarsfordelingen i forbindelse med vedligeholdelse, udgifter der ikke er inkluderet i lejen og istandsættelse ved fraflytning.

For at give dig en bedre idé om, hvad en erhvervlejekontrakt bør indeholde, har vi udformet en tjekliste til Erhvervslejeloven, som lejer såvel som udlejer bør tage højde for. Du kan se tjeklisten i afsnittet nedenfor.


Tjekliste til Erhvervslejeloven

Der er som benævnt mange spørgsmål, der bør vendes og specificeres, inden en erhvervslejekontrakt underskrives, heriblandt:

- Er vilkårerne for anvendelsen af erhvervslejemålet formuleret bredt nok
- Har lejeren af erhvervsejendommen ret til at fremleje, afstå eller genindtræde i lejeforholdet?
- Er der en klar beskrivelse af lejemålets stand ved overtagelse?
- Hvordan er ansvarsfordelingen i forbindelse med vedligeholdelse af ejendommen?
- Hvilke udgifter er ikke inkluderet i lejen?
- Er lejer underlagt vilkår om uopsigelighed i en periode?
- Bør der indgås en aftale om erhvervsbeskyttelse af lejemålet?

For at være sikker på at erhvervslejekontrakten er udformet fyldestgørende og korrekt, er det altid en god idé at søge hjælp hos en advokat eller lejerådgiver. Vil du gerne have mere information om Erhvervslejeloven og de vigtigste paragraffer i den? (sponseret link) Læs mere om Erhvervslejeloven hos C.W. Obel Ejendomme.


Opsigelse af erhvervslejemål – søg altid hjælp hos en advokat

Ønsker du at opsige dit lejemål eller din lejer? Uanset om du er udlejer eller lejer, er det særdeles vigtigt at forberede opsigelsen af erhverslejemålet nøje.
Ved opsigelse af et erhvervslejemål bør du altid inddrage en advokat/rårdgiver for at sikre, at opsigelsen sker på et gyldigt grundlag, så alle lovmæssige krav og regler bliver overholdt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce