Annoncørbetalt indhold

Annonce: Hobbyer der hitter

Fritid er en af livets dyrebare gaver. Heldigvis har vi fået mere og mere af den gennem årene, der er gået takket være aktive fagforeninger og lydhøre politikere. I år 1900 var det ugentlige timeantal på arbejdspladsen helt op på 60 timer.

Det tal er faldet stødt gennem årene(sponseret link), og i dag kan vi prise os lykkelige for en arbejdsuge, der er reduceret til 37 timer. Det giver os hele 131 timer ugentligt til at gøre, hvad vi lyster. Måske af den grund er der flere og flere, der vælger at dedikere tiden til en hobby. Det er dog langt fra alle hobbyer, der er lige populære. Nogle boomer, mens andre må vinke farvel til deres tilhængere i takt med, at tiden går og samfundet forandrer sig. På listen over tidens mest populære hobbyer finder vi en række differentieret aktiviteter, der favner bredt og kan opdeles i forskellige kategorier afhængigt af, hvilke områder de går ind og arbejder med.

Hobbyer for hovedet
Lægger vi ud med populære hobbyer, der går ind og træner hjernen og har potentiale til at gøre os klogere, finder vi bøger og læsning. Gennem årene har det været svingende, hvor meget fritid vi bruger på at fordybe os i litteratur, men nye digitale og alternative metoder har fået flere til at finde glæde i litteraturen. Det er blandt andet læsetjenester som Mofibo og digitale remedier som Kendle, der er årsagen til en stigning i antallet af litteraturentusiaster. Nu behøver du ikke længere finde vej til biblioteket for at læse den nyeste bog fra J. K. Rowling. I stedet kan du downloade den på mobilen eller tabletten - og tilmed behøver du ingen gang læse. Smæk et par høretelefoner i ørene og nyd godt af, at langt de fleste bøger nu også kan fås som lydbøger. Bliver vi i samme boldgade, er podcasts en nutidig trend, der ligeledes får flere til at ty til høretelefonerne for dernæst at blive klogere på emner som kærlighed og mordgåder (sponseret link) Nu til dags kan du finde podcasts om alle emner, så det er langt hen ad vejen kun fantasien (og tiden), der sætter grænser for, hvad du kan og vil lytte til.

Bliver vi ved hjernegymnastikken og de digitale løsninger er også poker blevet populært. Denne type kortspil har været spillet på kasinoer og mellem venner i adskillige år, men i 1990’erne fandt pokeren vej til nettet, hvilket forårsagede et kæmpe boom i antallet af spillere. Ud af de mange pokervarianter der eksisterer, er det især udgaven Texas Hold’em, der har vundet indpas blandt de spillelystne. Hos 888 Texas Hold’em Poker(sponseret link) kan man læse, at udgaven, som navnet antyder, stammer fra det vilde vesten i Texas. Her kan rødderne spores tilbage til 1900-tallet. Fordelen ved poker er, at spillet går ind og arbejder med vores evner til at tænke logisk og struktureret samtidig med, at der er rig mulighed for at forbedre vores matematiske formåen gennem blandt andet sandsynlighedsregning. Der er således langt fra tale om et spil, der udelukkende bygger på held.

Hobbyer for kroppen
Vender vi blikket mod fysiske og aktive hobbyer, er det især løbetræning og cykling, der rangerer højt på listen over populære hobbyer. Fordelen ved de to er, at de begge kan dyrkes udendørs og gør sig godt til efteråret (sponseret link) og vinteren men også til forår og sommer. Der er tale om to helårsaktiviteter, der giver rigeligt med sved på panden og masser af energi til at møde nye udfordringer i hverdagen. Tilmed kan vi vælge, om vi ønsker at dyrke sporten på egen hånd eller i fællesskab med andre. Måske det er grundene til, at et så stort antal danskere har fået øjnene op for de to sportsgrene. Hvor Marathons tidligere blev betragtet som ekstreme begivenheder for kun de mest trænet, er der nu et stigende antal løbere, der vælger at tilmelde sig både halve og hele Marathons, og det stopper ikke der. Også begivenheder som DHL-stafetten, Eremitageløbet og Colour Run tiltrækker hvert år et stort antal løbere – og virksomhedsansatte for den sags skyld. Hvor tit er man ikke blevet puffet blidt på skulderen af kollegaen og bedt om at løbe med i årets stafet?

Når det kommer til cykling, bruger vi langt fra kun det tohjulede køretøj som et transportmiddel, der fragter os fra A til B, selvom det på ingen måde skal negligeres, at Danmark kaldes cykelland nr. 2 på grund af det store antal personer, der dagligt vælger cyklen frem for bilen. Samtidig er der også rigtig mange, der hopper i stramtsiddende cykeltøj for at kaste sig ud på lange og hæsblæsende distancer på en racercykel. Feltet er dermed delt mellem dem, der bruger cyklen som deres gængse transportmiddel, og dem, der har gjort sporten til en hobby, og dyrker den på et intenst niveau.

Hobbyer for sindet
I forhold til hobbyer der arbejder på det mentale plan, har vi de seneste år set en kæmpemæssig udvikling i antallet af tilhængere. Aldrig før har så mange smidt skoene og indtaget måtten for dernæst at stå foroverbøjet i ’hunden’ med fokus på at bevare de dybe vejrtrækninger. Ja, yoga ser ud til at være en hobby, der er kommet for at blive. Det er ligefrem blevet kaldt en kvindelig folkesport(sponseret link), da hele 15% af danske kvinder dyrker den populære sport med jævne mellemrum. I samme kategori finder vi populære hobbyer som meditation og mindfulness, der ligesom yogaen arbejder med udøverens vejrtrækning og har til formål at reducere en del af hverdagens stress og jag. Fokus er på selvudvikling og et langt mere roligt sind. Det handler om at være tilstede i nuet, og kan du ikke være det her, kan du altid tage på retreat et sted i verdenen på en tropisk lokation. Udbuddet af retreats er stort, og alt tegner til, at det kun vil vokse sig større i fremtiden.

Hobbyer for kreativiteten
Har du altid hovedet fuld af gode idéer, og elsker du at arbejde med dine hænder, så du er måske en af de mange, der bruger fritiden på en kreativ hobby. I en lang periode så det ud til, at hækling, strikning og syning var på vej ud, men nu tyder meget på, at de tre håndværk er ved at gøre et comeback. Hvad der måske kan overraske mange er, at det især er unge mennesker, der har taget hobbyerne til sig og nu hækler, strikker og syr på livet løs. Det har således ikke lykkes den digitale tidsalder helt at gøre kål på de gammeldags håndværk. Blandt andet melder kæden Stof2000 på en stigning på 15% af unge under 40 år, der shopper stof og garn i butikken, mens der ligeledes er sket en stigning i antallet af unge, der bruger tiden på kunstneriske malebøger og håndlavet smykker. Måske det er ønsket om at ende ud med et konkret produkt, måske det er et opgør med de digitale platforme, måske det er søgen efter en hobby, der reducerer hverdagens stress. Det er ikke til at sige, men en ting er sikkert, flere og flere finder glæde i de kreative hobbyer.

Listen over populære hobbyer favner således bredt og byder på udfordringer for alt fra krop og sind til hjerne og hænder. Måske du har fundet din nye favoritbeskæftigelse blandt de nævnte, eller måske er du lige nu i gang med en helt anden hobby, der endnu ikke har opnået udbredt popularitet blandt befolkningen. I hvert fald bliver det spændende at følge udviklingen og se, hvad vi holder af at bruge tiden på om 10, 20 eller 50 år.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon