cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hold dig tør og varm i riv og rusk

Efterårets riv og rusk og ofte meget våde vejr, er ofte ikke det mest indbydende at bevæge sig ud i, men ofte handler det blot om den rette påklædning. Ligeledes er det tilfældet i vinterens kulde og sommetider også våde vejr - sørger man for at være klædt på efter vejret, er det ofte ikke et problem at bevæge sig ud, uanset om det er koldt, vådt eller blæsende.
11. april 2019 kl. 13:40 Af zebla

Annonce

Ofte er efteråret og vinteren i Danmark både kold, våd og blæsende, og det indbyder derfor til masser af varmt tøj. Sørger vi for at pakke os godt ind om vinteren, kan vi holde varmen, hvilket blandt andet kan være med til at holde både forkølelse på afstand - noget det ofte er svært at undgå, at komme i kontakt med henover efteråret og vinteren.
Varmt tøj gør det dog ikke alene, da det ofte er det våde vejr, der er synderen, når det kommer til forkølelse. Kan du ikke holde vand og sne ude, betyder det at du risikerer at blive kold, uanset hvor meget varmt tøj du har iført dig.

Meget udendørstøj, både jakker, bukser og sko, er fremstillet til at være vandafvisende, men som med meget andet, mister disse beklædningsgenstande med tiden deres vandafvisende egenskaber.
Mange er sandsynligvis klar over at regntøj har vandafvisende egenskaber, netop fordi det er fremstillet til at kunne bæres i regnvejr, og samtidig holde dig tør. At regntøjet kan holde dig tør i vådt vejr, skyldes i nogen grad de materialer regntøjet er lavet af, men disse materialer indeholder også imprægnering, som netop er med til at sikre den vandafvisende egenskab. Med tiden mister selv regntøj, sin vandafvisende egenskab, blandt andet grundet slid, men i særlig grad også hvis regntøjet vaskes.

Forlæng dit overtøjs levetid og hold vind og vejr ude
Der findes heldigvis en løsning, der kan forlænge regntøjets levetid, du har nemlig mulighed for selv at genimprægnere dit regntøj, således at det igen bliver vandafvisende og således kan bruges meget længere.

Imprægnering findes i mange forskellige afskygninger, blandt andet findes der imprægnering til vask, hvor tøjet bliver imprægneret under vask. Derudover findes der også den populære løsning (sponseret link) imprægneringsspray.
En imprægneringsspray er super let at anvende, da alt du skal gøre, er at spraye imprægneringen på dit regntøj, lade det trække ind, og så er dit regntøj igen så godt som nyt.

Meget andet overtøj, end blot dit regntøj, har faktisk også vandafvisende egenskaber - blandt andet er både skitøj, vindjakker og også sko, ofte udstyret med vandafvisende egenskaber, da de er imprægneret. Og præcis som det også gør sig gældende med regntøjet, kan andet overtøj og sko også med tiden miste sine vandafvisende egenskaber, og sker dette, vil du som sagt opleve at dit overtøj og sko ikke længere har den samme evne til at holde dig varm i vådt vejr. Du har naturligvis også mulighed for at imprægnere dette overtøj og ikke mindst sko. Du kan finde imprægnering til sko, men mange typer imprægnering, kan ofte også benyttes til flere forskellige stykker tøj samt sko. Du kan således let imprægnere alt dit overtøj med blot ét imprægneringsmiddel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce