cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hold dig ung med motion

Det er de færreste af os, som har lyst til at blive ældre, men vi ved godt, at det er uundgåeligt.




03. juli 2018 kl. 10:12 Af Annonce

Men heldigvis kan vi da forsøge at holde os unge i så lang tid som muligt. Når du kommer over 50 år, er der stor forskel på, hvordan du behøver at være.
Hvis du aldrig har dyrket motion og generelt er overvægtig, så oplever du langt flere problemer som gammel end dem, som har lavet motion hele livet.

Det er aldrig for sent
Selvom du ikke har dyrket motion hele livet, så er det aldrig for sent. Alle kan gå i gang med det udfra det niveau, som de har. Det er klart, at det er lettere at skabe en god vane, hvis du har dyrket motion hele livet.
Men der er ingen undskyldning for ikke at dyrke motion, hvis det virkelig er det, som du har lyst til. Det er i hvert fald en god idé at gøre, hvis du skal holde din krop i gang. Det er grunden til, at din læge altid anbefaler dig, at du ikke skal være overvægtig, og at du skal få pulsen op et par gange om ugen.
Hvis du aldrig har løbet før, kan du altid starte med at gå lange ture. Motion kommer i alle former.

Styrk hele kroppen
Med motion styrker du hele kroppen. Både det udvendige og indvendige. Herudover er det også en idé at holde sig i gang mange andre steder, når du kommer op i alderen. Det anbefales at både mænd og kvinder lave bækkenbundsøvelser. Kvinder skal gøre det, for ellers kan du risikere at tisse i bukserne, og det er helt sikkert noget, der får de fleste til at føle sig gammel, selvom det er helt naturligt.
Lovebuddy.dk (sponseret link) kan du købe bækkenbundskugler, som styrker dit underliv. Det er nogle af de bedste øvelser, som du kan lave, hvis du vil sørge for at holde din indre krop sund.

Vælg en sport du kan lide
Generelt bør du vælge en sportsform, som du elsker at dyrke. Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt for sig selv. Hvis du f.eks. er vild med at bade, så vil vi anbefale dig, at du går til svømning og sørger for at bade rigtigt meget om sommeren. Det kræver ikke så meget andet end en god badedragt eller badeshorts. På nettet kan du finde et stort udvalg af badedragter. (sponseret link)
Det er også en god idé at finde ud af, om du er bedst til at dyrke motion alene eller sammen med andre. Hvis du bedst kan lide at dyrke motion med andre, kan du vælge at gå til en holdsport eller møde op på et gymnastik eller yogahold. Der er masser af muligheder.
Hvis du er mere til at dyrke motion alene, kan du vælge alt fra styrketræning, løb til cykling. Alle tre ting kan du selvfølgelig også dyrke sammen med andre.
Find noget motion som du kan lide, så du kan holde din krop i gang. Det er sådan set det vigtigste.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce