Annoncørbetalt indhold

Annonce: Husk hjelmen, når der skal cykles ture i sommervejret

Danskerne er et folk af cyklister, og der er som udgangspunkt ikke det vejr og den afstand, som vi ikke kan cykle.

Rigtig mange har dog aktivt valgt ikke at gøre brug af det allervigtigste sikkerhedsudstyr på cyklen - nemlig cykelhjelmen. Cykelhjelmen beskytter det absolut vigtigste aktiv, som vi render rundt med - hovedet og hjernen - og derfor er det i virkeligheden svært at forstå, hvorfor så mange vælger den risikable løsning uden hjelm. Hjelmen ser ikke godt ud, og man kommer lettere til at svede, men hvis man vil passe på hovedet og være et godt forbillede for sine børn, så er hjelmen ikke til at komme udenom.

Alle børn skal have cykelhjelm på
Som udgangspunkt vil mange nok antage den holdning, at hvis man er voksen, så må det være op til én selv at vurdere, hvorvidt man vil have cykelhjelm på. Dette er naturligvis også rigtigt, selvom det nok var bedre at prioritere hjernen lidt over udseendet på cyklen. Omvendt er det dog urokkeligt, at alle børn skal have cykelhjelm på, når de kører. Denne lov er ikke indskrevet i lovbøgerne, men det burde den egentlig være, når man tænker over følgerne, og det er ekstremt vigtigt, at børnene vænnes til, at hjelmen er mere til glæde end til gene.
Når det særligt gælder, at børn skal have cykelhjelmen på, så handler det om, at børnene typisk er mere usikre i trafikken. Denne usikkerhed giver en øget risiko for uheld, og selvom uheld ikke altid er selvforskyldt, så er der ingen tvivl om, at børnene skal beskyttes bedst muligt. Hvis dit barn skal med på cykelturen, så handler det fluks om at få købt en smart cykelhjelm i den nærmeste cykelshop.

Som forælder bør man fungere som et godt eksempel
Børn ser meget op til deres forældre, og det er bl.a. én af årsagerne til, at børn ofte kopierer nogle af forældrenes dårlige sider. Dette gælder f.eks. for dårligt ordforråd med mange bandeord og måder at gebærde sig på i offentligheden, men det gælder i særdeleshed også for cykelhjelmen.
Man bør altid fungere som et godt eksempel som forælder, og derfor er cykelhjelmen selvsagt et absolut must for enhver forælder. Dermed undgår man også den klassiske problemstilling, hvor barnet nægter at tage hjelm på, fordi far eller mor gerne må køre uden hjelm. Mindre brok, mere sikkerhed for alle familiemedlemmer - det er da en win-win situation.

Statistikken taler sit tydelige sprog
Hvis man ikke vil høre, så må man som bekendt føle, og dette kan have fatale konsekvenser, hvis man skulle komme ud for en ulykke i trafikken. Derfor hjælper det måske at tale til fornuften i os alle ved at bringe lidt statistik i spil.
Cykelhjelmen er en fantastisk kammerat i trafikken, og den nedsætter risikoen for hovedskader med ca. 50 %. Samtidig viser statistikken, at klart størstedelen af dem, der bruger cykelhjelm, er børn og unge under 16 år, som med garanti har fået tudet ørerne fulde af deres forældre. Måske handler det i virkeligheden om, at forældrene skal følge børnenes gode eksempel og tage hjelmen på uden brok - når ulykken først af ude, kan det vise sig at være for sent.

(Sponseret link) Husk derfor hjelm, når du cykler, og lad ikke dig selv og dine børn blive en del af statistikken som offer i trafikken.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • CYKELXPERTEN-ANN