cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvad gør en hashpsykose for psyken?

Mange mennesker har nok prøvet at ryge en joint eller to i deres liv, og for mange bliver det aldrig til mere.
17. maj 2021 kl. 08:17 Af Det gode liv - Ressource & Behandlingscenter

For andre kan det dog være starten på et misbrug, som kan føre til en (sponseret link) hashpsykose. En psykose er ikke rar for nogen, men hvad er det helt præcist, det gør ved psyken?


Hvordan påvirker en hashpsykose?

En hashpsykoses påvirkning er indivudelt. Det er forskelligt fra person til person, hvad en hashpsykose gør for psyken. Påvirkningerne kan eksempelvis være at høre stemmer, der ikke er der, samt paranoia for overvågning og forfølgelse. Grundlæggende gør en hashpsykose det svært at skelne mellem virkelighed og fantasi.

Oplever du selv, eller kender du nogle, hvor disse symptomer gør sig gældende, så er det vigtigt at søge professionel hjælp, da en ubehandlet hashpsykose kan være meget farlig og i værste fald livstruende. En hashpsykose kan også føre til psykiske sygdomme såsom skizofreni, og psykosen behøver derfor ikke at være forbigående. Derfor er det også vigtigt, at der bliver taget hånd om det så hurtigt som muligt. En hashpsykose kan vise sig under hashindtagelsen eller op til to uger efter indtagelsen.


Sådan spotter du et hashmisbrug

Et hashmisbrug er ligeså alvorligt som andre misbrug, da det kan være meget skadeligt for psyken. Men hvordan spottes et hashmisbrug? Der er flere symptomer, som du kan være opmærksom på. Eksmepelvis nedtrykthed, træthed og vægttab. Dertil kan der også være ting i adfærden, som kan være et tegn på et hashmisbrug. Eksempelvis at være hemmelighedsfuld, hyppige lån af penge og pjækkeri.

Oplever du nogle af disse symptomer, så er klogt at opsøge professionel hjælp, så du eller en du holder af kan komme ud på en anden side af misbruget.


Få professionel hjælp til afvænning

Som med andre misbrug, så kan det være svært at komme ud af et hashmisbrug. Selvom du måske er klar over, at det ikke er en god livstil, så kan der stadig være noget trygt i misbruget, som kan være svært at slippe.

Professionel hjælp er ofte det, der skal til. Med professionel hjælp kan du både få værktøjer til at blive clean, men også værktøjer til at undgå andre misbrug. Dertil får du en støtte gennem professionel hjælp, som er uundværlig, når dit livs kurs skal ændres. Det er en kamp, men en kamp som kan få dig ud af misbruget og tilbage til mere meningsfyldt liv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce