cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

Med jævne mellemrum rejses spørgsmålet omkring, hvad vi skal leve af i Danmark i fremtiden.
17. november 2020 kl. 15:12 Af Universal-robots.com

Annonce

Traditionelt set har Danmark været et landbrugs- og produktionsland, men begge områder er i den grad udfordret. Landbruget er langt hen ad vejen afhængige af de mange tilskud, der gives, og det er efterhånden de færreste landbrug, der uden tilskud vil være en sund forretning.
Meget bedre går det ikke indenfor produktionen. Her virker det som en forgæves kamp at kæmpe mod lande som Kina, Bangladesh, Cambodja og andre lande, hvor lønniveauet er langt lavere, og hvor mindsteløn så at sige er en by i Rusland.
Men med et landbrug og et produktionserhverv, der er under pres, er det måske en god idé at kigge i retning af brancher, der har potentiale til at tage over i fremtiden?

Vi har allerede gjort det
Faktisk har vi allerede gjort det – altså fundet industrier, hvor Danmark har formået at sætte sig på verdenskortet. Det gælder både indenfor brancher som vindmølleindustrien, men også indenfor medicinalindustrien.
Begge er kendetegnet ved, at brancherne kræver specialviden for at kunne konkurrere i et konkurrencepræget globalt marked. Her er det nødvendigt med en veluddannet arbejdsstyrke, hvis virksomhederne skal have succes. Og en veluddannet arbejdsstyrke er netop, hvad vi har i Danmark.
Og når arbejdsstyrken besidder den kapacitet, der skal til, er det derfor også kun naturligt at kigge mod den næste erhvervssucces i Danmark. Spørgsmålet er bare – hvilke industrier viser sig som fremtidens levebrød i Danmark?

Robotindustri godt på vej
En mulig tronfølger kunne være robotindustrien. I løbet af de seneste 15 år har Danmark med raketfart udviklet sig til at være et af de førende lande indenfor automatiseret robotter (sponseret link) som collaborative robots, og med den fart både de danske virksomheder og efterspørgslen buldrer afsted med, er det ikke utænkeligt, at robotindustrien kan ende med at blive fremtidens produktionsvirksomheder her i Danmark.
Det interessante er nemlig, at denne branche ikke blot skaber masser af jobs til udviklere, sælgere og andet godtfolk – de skaber også masser af produktionsjobs. Og indtil videre tyder det altså på, at disse produktionsjobs forbliver i Danmark; formentligt fordi, at det kræver en vis specialviden at kunne arbejde i en produktionslinje, der udvikler højteknologiske robotter.
Det er således ikke alt, der blot kan prisdumpes og outsources til Kina. Og heldigvis for det – det betyder nemlig, at vi også kan forvente succesfulde produktionsvirksomheder med masser af danske jobmuligheder i fremtiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce