Annoncørbetalt indhold

Annonce: Hvordan foregår valutahandel?

Valutahandel er verdens største finansielle marked.

Det anslås, at den daglige volumen lyder på omtrent 2.000 milliarder dollars. Det er betydeligt mere, end samtlige aktiemarkeder verden over. Det beviser, at det er et kolossalt marked med særdeles høj volumen.
Til trods for dette, er der kun ganske få private investorer, der handler med valuta. Det skyldes ikke, at private investorer ikke har muligheden, men derimod skyldes det, at mange tror, at det er avanceret og omstændigt.
Heldigvis er det ikke tilfældet, hvorfor alle kan lære at handle valuta – eller forex (sponseret link), som det også kaldes.

Sådan foregår en valutahandel
Den letteste måde at tilegne sig viden om, hvordan en valutahandel fungerer, er via et eksempel.
Antages det, at du er af den opfattelse, at euro vil blive mere i forhold til den amerikanske dollar i de kommende uger, vil du skulle købe euro over for dollars.
Det kan lyde kompliceret, men i praksis har din handelsplatform gjort det nemt for dig. På de fleste handelsplatforme er der nemlig et handelspapir (kaldet et valutakryds), der hedder EUR/USD. At købe dette handelspapir er svarende til at købe euro over for dollars.
Beslutter du dig for at købe dette valutakryds, satser du på, at euro stiger i værdi over for dollars.

Platformene tilbyder mange valutakryds
De fleste handelsplatforme tilbyder et stort antal valutakryds. Det varierer dog fra platform til platform, hvilke valutakryds, der tilbydes. På de fleste platforme finder du nedenstånde:

- EUR/JPY (euro - japanske yen)
- EUR/USD (euro - dollars)
- EUR/GBP (euro - britiske pund)
- USD/CAD (dollars - canadiske dollars)
- USD/CHF (dollars - schweiziske franc)

De fleste valutahandler involverer to valutaer over for hinanden
Størstedelen af al valutahandel er bestående af to valutaer over for hinanden. Det skyldes, at du handler værdien af den ene valuta med den anden.
Du kan reelt set også handle en valuta mod værdien af øvrige aktiver. Det inkluderer blandt andet olie eller guld. Det er dog sjældent, at dette sker, da det også er mere omfattende. Derfor holder de fleste sig til at handle valutaer over for hinanden.
I ethvert valutakryds er det altid den førstnævnte valuta, der er basisvalutaen. I tilfælde af, at du beslutter at handle EUR/USD, er det euro, er er basisvalutaen. Det betyder, at du forventer, at værdien af basisvalutaen, som er euro, stiger i modsætning til dollars.
På de fleste moderne handelsplatforme kan et sådant valutakryds handles med et enkelt klik, hvorfor der intet besværligt er forbundet med det.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Euro-annonce