cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvordan foregår valutahandel?

Valutahandel er verdens største finansielle marked.
22. oktober 2020 kl. 11:47 Af Home.saxo

Annonce

Det anslås, at den daglige volumen lyder på omtrent 2.000 milliarder dollars. Det er betydeligt mere, end samtlige aktiemarkeder verden over. Det beviser, at det er et kolossalt marked med særdeles høj volumen.
Til trods for dette, er der kun ganske få private investorer, der handler med valuta. Det skyldes ikke, at private investorer ikke har muligheden, men derimod skyldes det, at mange tror, at det er avanceret og omstændigt.
Heldigvis er det ikke tilfældet, hvorfor alle kan lære at handle valuta – eller forex (sponseret link), som det også kaldes.

Sådan foregår en valutahandel
Den letteste måde at tilegne sig viden om, hvordan en valutahandel fungerer, er via et eksempel.
Antages det, at du er af den opfattelse, at euro vil blive mere i forhold til den amerikanske dollar i de kommende uger, vil du skulle købe euro over for dollars.
Det kan lyde kompliceret, men i praksis har din handelsplatform gjort det nemt for dig. På de fleste handelsplatforme er der nemlig et handelspapir (kaldet et valutakryds), der hedder EUR/USD. At købe dette handelspapir er svarende til at købe euro over for dollars.
Beslutter du dig for at købe dette valutakryds, satser du på, at euro stiger i værdi over for dollars.

Platformene tilbyder mange valutakryds
De fleste handelsplatforme tilbyder et stort antal valutakryds. Det varierer dog fra platform til platform, hvilke valutakryds, der tilbydes. På de fleste platforme finder du nedenstånde:

- EUR/JPY (euro - japanske yen)
- EUR/USD (euro - dollars)
- EUR/GBP (euro - britiske pund)
- USD/CAD (dollars - canadiske dollars)
- USD/CHF (dollars - schweiziske franc)

De fleste valutahandler involverer to valutaer over for hinanden
Størstedelen af al valutahandel er bestående af to valutaer over for hinanden. Det skyldes, at du handler værdien af den ene valuta med den anden.
Du kan reelt set også handle en valuta mod værdien af øvrige aktiver. Det inkluderer blandt andet olie eller guld. Det er dog sjældent, at dette sker, da det også er mere omfattende. Derfor holder de fleste sig til at handle valutaer over for hinanden.
I ethvert valutakryds er det altid den førstnævnte valuta, der er basisvalutaen. I tilfælde af, at du beslutter at handle EUR/USD, er det euro, er er basisvalutaen. Det betyder, at du forventer, at værdien af basisvalutaen, som er euro, stiger i modsætning til dollars.
På de fleste moderne handelsplatforme kan et sådant valutakryds handles med et enkelt klik, hvorfor der intet besværligt er forbundet med det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce