Annoncørbetalt indhold

Annonce: Hvordan har underholdningsbranchen udviklet sig med digitalisering?

Det bliver meget interessant at kigge nærmere på, hvordan underholdningsbranchen har udviklet sig med de seneste års digitalisering. Dette er en udvikling der påvirker os på næsten alle fronter, og underholdning er slet ingen undtagelse. Her kan du læse mere om hvordan underholdningsbranchen har udviklet sig med digitalisering de seneste årene - har det ændre vores vaner og forhold til underholdning?

Når man tænker på underholdning og digitalisering, er det ikke udviklingen fra film til digital videooptagelse der springer i hovedet som det første. Selv om dette helt sikkert også har haft noget at sige, for hvordan man nå kan se filmer der næsten udelukkende er baseret på CGI og dataanimation, er det mere relevant at tænke på underholdning i form af digitale spil og streaming.

Streaming er ikke mindst blevet en stor ting over hele verden. Internet gør underholdning tilgængeligt uanset hvor du befinder dig. Du har måske til og med streamingapps som Netflix og YouTube på din telefon, eller spilleapps, så du kan spille uanset hvor du er hen i verden. Digitaliseringen gør også underholdning mere global – det samme indhold er blevet tilgængeligt for et meget større antal mennesker verden over. Digitaliseringen har også givet dig som forbruger fordele, du aldrig har haft før.

Forbrugeren får mere magt

Den første fordel handler om magt. Når du streamer tv-serier og film, er det en meget mere aktiv måde at forbruge underholdning på, end bare at tænde for flow TV og lade det stå til. Du skal selv tage stilling til hvad du skal se og hvornår. Dine valg har dermed direkte indflydelse på hvad der bliver produceret. Giganter som Netflix monitorerer forbrugernes valg nøje, og tager dem i betragtning når der skal købes ind indhold og produceres nyt. Dine valg er dermed ikke irrelevante, du får samme forbrugermagt som du kun tidligere har fået, ved at vælge varer i butikken – og ved at købe en biografbillet. Når det kommer til flow tv, og især før da det kun var få kanaler - så så man det der var. Nu ligger valget – det aktive valg, og magten hos dig.

Konsumerer underholdning på en helt ny måde

Vi konsumerer også underholdning på en helt ny måde. Den tilgængelige og mobile økonomi gør for eksempel at vi kan spille spil på (sponseret link) www.casinoonline.dk og blive underholdt døgnet rundt. Der er ikke længere begrænsninger for underholdning, som der til en vis grad har været før. Vi vælger hvornår og hvor længe vi vil blive underholdt – og af hvad.

Streaming har i sin tur også ført til at serier produceres på en ny måde. Når nu vi ser afsnit på afsnit, i såkaldt binge watching lige efter hinanden i timevis, bliver tv-serier også konstrueret på en anden måde. Dette bliver særlig tydeligt når man ser serier der ikke er produceret til formatet, som for eksempel 90er-klassikeren Friends. Dette er en serie der de oprindelige tilskuere ikke har kunnet gå tilbage og tjekke detaljer, og ikke så de gamle afsnit for kun få timer siden. Derfor lagde vi ikke mærke til diskrepanser og detaljer som kontinuitetsfejl i samme grad som nu. Det er friskt i minde og vi kan gå tilbage og se det igen når som helst. Fejl som disse undgås i nye serier i en helt anden grad, fordi vi forbruger på en helt anden måde.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon