cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvordan vælger jeg min forsvarsadvokat?

Er du blevet tildelt en beskikket advokat af retten, er du ikke forpligtet til at lade vedkommende forsvare dig i retten. Normalt har du ret til at skifte til en anden forsvarsadvokat, som du frit kan vælge blandt landets mange forsvarsadvokater.
20. oktober 2020 kl. 13:36 Af Advokatfirmaet Erbil G.E. Kaya

Annonce

Er du ikke tilfreds med den forsvarer, som du er blevet tildelt af retten, er du derfor i din gode ret til at skifte. Ønsker du at skifte forsvarsadvokat, kan du glæde dig over, at processen er både enkel og hurtig.


Kan du selv kontakte din nye forsvarsadvokat?

Ikke alle er i en situation, der tillader, at de selv kan kontakte deres forsvarsadvokat. Er det tilfældet, kan du selvfølgelig blot kontakte den ønskede advokat. Når dette er gjort, er det advokaten, der tager over ift. de praktiske aspekter ved overdragelsen.

Er du ikke selv i stand til at kontakte en ny forsvarsadvokat, er processen selvfølgelig en kende mere omfattende. Det er dog ikke umuligt, men du skal gå lidt anderledes til værks.


Kan du ikke selv kontakte din nye forsvarsadvokat?

Såfremt du ikke selv har mulighed for at kontakte en ny forsvarsadvokat, er processen – som sagt – en kende anderledes. Det kan fx være i tilfælde af, at du er varetægtsfængslet. I et sådant tilfælde kan du gøre følgende:

- Du kan bede personalet i arresten om at kontakte den ønskede forsvarer på dine vegne.

- Du kan bede personalet i arresten om at sende en fax til retten, hvori du beretter om, at du ønsker at skifte advokat.

- Du kan bede politiet om at hjælpe dig med at skifte forsvarsadvokat. Vær dog opmærksom på, at det ikke just er den hurtigste løsning.

- Du kan også lave en fuldmagt til din familie, hvorefter du kan lade dem kontakte den ønskede advokat på dine vegne. Fuldmagten behøver blot at indeholde: 'Jeg ønsker advokat XX som min forsvarer', og din underskrift.


Den nye forsvarsadvokat klarer overdragelsen

Har du besluttet dig for, at du ønsker at skifte forsvarer? Og er vedkommende blevet kontakt med en besked om, at du ønsker at overgå fra din nuværende forsvarer til vedkommende, du har kontakte? I så fald skal du faktisk ikke foretage dig mere.

Det er den nye forsvarsadvokat, der står for at klare alle de fornødne ting i forhold til både retten, politiet og den tidligere forsvarer. Det betyder selvfølgelig, at du blot kan læne dig tilbage og lade advokaten klare arbejdet for dig.

Vær dog opmærksom på, at der typisk vil gå nogle dage før et forsvarerskifte, falder på plads. Når der er styr på det hele, vil din nye forsvarer kontakte dig, så I sammen kan tage hånd om din sag. Dette vidner selvfølgelig om, hvor let det egentlig er.

Det er også værd at nævne, at det er retten, der fastsætter advokaten salær. Der er derfor ikke nogen risiko for, at det bliver dyrere for dig at føre sagen, hvis du skifter til en anden advokat.

Mangler du en forsvarsadvokat, så (sponseret link) kontakt en forsvarsadvokat i dag, så du kan komme trygt videre med din sag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce