cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvorfor bør man vælge et pilerensningsanlæg?
18. december 2020 kl. 11:16 Af Salix Greentech

Der er flere fordele ved at vælge et (sponseret link) pilerensningsanlæg, hvis du står over for at skulle vælge en spildevandsløsning. En af de klare fordele er, at det er et anlæg uden udledning til naturen.

Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det i høj grad er et anlæg, der appellerer til dig, der vægter det højt, at du får valgt et miljøvenligt anlæg. Det er ikke alle, der vægter det lige højt, men er det vigtigt for dig, er et pilerensningsanlæg et ideelt valg.

Det er dog ikke den eneste gode grund til at vælge et pilerensningsanlæg. Det handler i lige så høj grad om, at det er billigt i drift, og at du ikke skal betale en afledningsafgift. Derfor kan der også være en del penge at spare ved at vælge netop et sådant anlæg.


Kaldes også for et pilefordampningsanlæg

Det er ikke alle, der kender et pilerensningsanlæg under dette navn, da det blandt mange også er kendt som et pilefordampningsanlæg. Grunden til dette er, at både spilde- og regnvand vil blive fordampet gennem de piletræer, der bliver plantet i dit anlæg.
Det er dog især værd at fremhæve, at der er tale om et lukket anlæg. Det er med til at sikre, at der ikke sker nogen udledning til naturen. Som der før er givet udtryk for, er det med til at sikre, at du får en mere miljøvenlig løsning, end mange andre spildevandsløsninger.

Derfor er der ikke blot tale om en løsning, der kan bryste sig af at være billig i drift. Det er også en løsning, der tillader dig at arbejde sammen med naturen om at skabe en bæredygtig spildevandsløsning.

Til sidst er det også værd at fremhæve, at piletræer er meget dekorative. Derfor er der også en visuel fordel forbundet med at vælge et sådant anlæg. Dog bør det også nævnes, at det er et anlæg, der kræver en del plads, hvorfor ikke alle har mulighed for at finde plads til det på deres grund.


Hvordan virker et pilerensningsanlæg?

Et pilerensningsanlæg er et lukket anlæg, der bliver gravet ud og foret med en tyk gummimembran, så spildevandet ikke udledes. Når jorden lægges i bassinet, bliver der også installeret et fordelersystem. Ovenpå jorden bliver der til sidst plantet piletræer.

Spildevandet bliver pumpet fra bundfældningstanken ud i fordelersystemet, hvorefter piletræerne sørger for at optage næring og vand fra anlægget. Efter et stykke tid vil vandet fordampe gennem bladene, som vi også kender fra alle de andre grønne planter.

Den del af vandet, der ikke fordamper, bliver derimod omsat til mikroorganismer i jorden. Dette er selvfølgelig en klar fordel, da det er dét, der er med til at sikre, at der er tale om et anlæg, der er 100 % lukket.

Har du overvejet at få etableret et sådant anlæg, men er du ikke sikker på, om du har plads? Det er svært at sige, men du kan gå ud fra, at der skal bruges ca. 200 m2 til en almindelig familie. Derfor skal du altså have 200 m2 plads, hvis det skal bruges af en helt almindelig dansk husstand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce