cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvorfor er København en af de bedste byer at bo i?

Et studie fra ECA International viser, hvilke byer der er bedst at leve i, baseret på nogle forskellige faktorer. De fleste af de top rangerede byer, er generelt set forholdsvis dyre at bo i. ECA International vurderer på tal og statistikker fra 490 forskellige lokationer rundt omkring i verden, og laver ud fra det et samlet resultat.
14. januar 2021 kl. 09:16 Af Base Camp - Offentlig transport København

Annonce

Hvordan bliver de bedste byer i verden rangerede?

Disse faktorer er:

Sundhedsvæsen
Det er vigtigt at kigge på hvordan mulighederne i det enkelte land er, når det kommer til landets sundhedsvæsen. Sundhedsvæsenet siger meget om de enkelte borgeres glæde, tryghed og sundhed. Hvis et land har et dårligt sundhedsvæsen, kan det give rigtig mange problemer fysisk såvel som psykisk, som over tid kan skabe et ulykkeligt folkefærd. Hvis der derimod er et sundt og velfungerende sundhedsvæsen, så føler befolkningen sig trygge, sikre og selvfølgelig er de sundere, hvilket kun skaber en positiv fremgang i samfundet.

Boligsituation
En anden rigtig vigtig faktor, som lande bliver vurderet på er landets boligsituation. Hvor let er det at få en bolig, hvor meget koster en bolig sammenlignet med landets BNP, hvordan ligger boligerne ift. arbejdspladser, skoler, supermarkeder osv. Alt dette bliver vurderet, når man kigger på et lands boligsituation. Hvis et land f.eks. har en dårlig boligsituation, kan det betyde at der er mennesker på gaden, eller folk bor meget klemt, eller det gør måske at folk så ikke har råd til ordentlig mad. Alt dette har en stor indflydelse på, hvor positive og hvor lykkelige befolkningen i det enkelte land er.

Fritidsfaciliteter
I et samfund er det enormt vigtigt, at der er ordentlig fritidsfaciliteter som f.eks. svømmehal, badmintonhal, legeplads, museer, biblioteker og lign. Alt dette bidrager til at folket kan aktualisere dem selv og finde mening udover i skole og arbejde. Lande som har mangel på fritidsfaciliteter, giver ikke borgeren mulighed for at udtrykke dem selv og finde mening, dermed kan det medføre en negativ indflydelse på befolkningen i den enkelte by eller land.

Sikkerhed
Sikkerhed og tryghed i en by, er nok noget af det vigtigste overhovedet. I byer hvor der sker meget kriminalitet, føler befolkningen sig oftest altid mere utrygge og har mindre troværdighed til autoriteterne i byen og landet. Jo større kriminalitet, jo mere mistillid er der til autoriteterne, hvilket skaber en meget negativ spiral, hvor der kommer et for stort skel mellem befolkning og regering.

Annonce

Luftkvalitet
Luftkvalitet er en faktor, som ikke altid har været så vigtig, men i dag kigger man på den som aldrig før. Vi ved alle at forurening og den globale opvarmning bliver værre og værre. Derfor er det vigtigt at tage med, hvordan luftkvaliteten er i den enkelte by. Hvis luftkvaliteten er dårlig, har befolkningen ofte en dårlig sundhed, hvilket påvirker livskvaliteten drastisk.

Politiske situation
Det er også super vigtigt at kigge på den politiske situation. Hvis der er borgerkrig, eller stærke politiske uoverensstemmelser, kan dette gå ud over arbejdsmarkedet, rettigheder, økonomi og andre essentielle aspekter. Når en politisk situation er i balance, så går samfundet fremad og borgerne trives.


København som leder på planlægningsområdet

København arbejder altid på at realisere idéen om at være en grøn by. Derfor vandt København i 2014 også prisen ”European Green Capital”. København arbejder på at blive CO2 neutrale i 2025 og er godt på vej. København vil også være den ledende by, når det kommer til at få befolkningen til at cykle, fremfor at køre i bil. Dette kan ses på bl.a. de store supercykelstier der er blevet lagt i København. Det er også målet for København at få flere borgere til at benytte sig af offentlig transport, som f.eks. metroen, som lige er blevet lanceret. Hvis du har lyst, kan du se det store metro København kort, som viser dig oversigten over (sponseret link) transport i København.


Hvorfor er rangeringen monopoliseret af de europæiske lande?

Top positionerne er dominerede af de europæiske byer, hvilket også indikerer at der klart er noget BIAS influeret i rangeringerne. Men faktorerne beskriver klart, hvad det er borgerne tænker om den lokation de bor i.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce