Annoncørbetalt indhold

Annonce: Inspirerende undervisning kommer ikke af sig selv

Når du starter i skole, bliver du en del af et system, som har mange år på bagen og på godt og ondt bærer rundt på en masse traditioner.

Traditioner, som på den ene side er skabt af selve skolen, og traditioner, som har at gøre med den helt specielle idé, at skolen ikke blot skal lære dig at læse og regne, men også gøre dig klar til at blive en aktiv medborger i det danske samfund. At være medborger handler blandt andet om at være i stand til at indgå i demokratiske processer i samfundet og have en forståelse for, hvordan samfundet i det hele taget hænger sammen.

Det er alle vigtige elementer, som spiller en stor rolle, når skolen skal være med til at skabe rummelige og dannede mennesker. Det dannede - eller dannelsen - skal du her forstå som en evne til at kunne reflektere over livet, og der er altså ikke tale om, at skolen skal lære børnene at spise pænt eller på anden måde spille en specifik rolle med hensyn til opdragelse, selvom den problematik også en gang imellem dukker op til overfladen.

God undervisning er også videnskab
Du kan sikkert huske en eller flere lærere fra din skoletid. Enten med glæde eller med frygt. God undervisning handler om, at mange forskellige delelementer skal indgå på en måde, der både tilgodeser eleven og faget. Hvis du eksempelvis skal undervise i biologi eller et andet naturvidenskabeligt fag, er der behov for, at du har adgang til laboratorieudstyr, som på bedste vis kan være med til at belyse og tydeliggøre de problemstillinger, som læreren præsenterer.
Det er nemlig ikke nok, at læreren er inspirerende og rar. Der skal også være mulighed for adgang til materialer og hjælpemidler, som kan hæve niveauet for undervisningen og gøre den så spændende som mulig. Når vi taler om naturvidenskab, handler det i høj grad om, at eleven har adgang til at kunne foretage forsøg. Sådan er naturvidenskabens præmis nemlig. At kunne påvise en hypotese gennem et forsøg er eksempelvis en metode, som eleven vil støde på igen og igen. Det skal den gode underviser i naturvidenskab kunne formidle videre. Og eleven skal have mulighed for at afprøve hypoteser i virkeligheden.

Hvor skal folkeskolen hen?
Den danske folkeskole er til tider under hårdt pres, og både politikere, forældre og almindelige meningsdannere har altid et og andet at skulle sige. Der er lavet undersøgelser, som viser, at danske elever er dårligere til at læse end andre nationaliteter, og lærernes arbejdsforhold undergår også i disse år store ændringer, som har ført til utilfredshed. Alligevel er de fleste børn glade for at gå i skole.

Og uanset om du er forælder, politiker eller lærer, bør du bruge dine kræfter på at sørge for, at de danske elever får de bedste muligheder for både at uddanne og danne sig. På den måde kan vi nemlig i langt højere grad være sikre på, at vi får elever, som er i stand til at deltage aktivt i det danske samfund.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • skolebutik-annonce