cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Kære iværksætter – sådan udbetaler du løn

Som iværksætter skal du have styr på rigtig mange forskellige emner. Lønudbetaling behøver hverken være besværligt eller tidskrævende. Uanset hvor langt du er i processen, er det en god ide at undersøge, hvordan du kan udbetale din løn. Få hjælp til, hvordan du udregner og udbetaler løn, her.
15. februar 2021 kl. 15:05 Af Dataløn

Hvad skal jeg give mig selv i løn?

En af de vigtigste beslutninger, du som iværksætter skal tage rent økonomisk, er, hvad du skal have i løn. Det kan være en fordel for dig at lave en startløn, der akkurat dækker dit forbrug, så du kan lægge flere penge i din virksomhedsdrøm. Du kan dog allerede i starten udregne, hvor meget du er værd, når din virksomhed tjener endnu flere penge. Det kan du gøre ved at lave research om, hvad andre mennesker tjener i din branche. Du kan finde flere praktiske lønberegnere via Google.

Når du udbetaler en fast månedlig løn til dig selv, har du et bedre økonomisk overblik over virksomheden.


Hvordan udbetaler jeg min løn?

Du kan i princippet udfylde dit eget lønskema, men det kræver en del viden og er både tidskrævende og besværligt. Derfor foretrækker de fleste virksomhedsejere at anvende et (sponseret link) lønprogram, som har et fleksibelt og praktisk lønsystem. På den måde bliver det retmæssige beløb trukket til skat, pensionsordning, feriekonto og selvfølgelig din lønudbetaling.

Når du anvender et lønprogram, mindsker du fejl og kan være sikker på, at din løn bliver udbetalt korrekt. Hvis du fra starten anvender et lønprogram, bliver det også nemmere for dig, når du i fremtiden skal betale løn til en medarbejder. Når du er tilmeldt et lønprogram, skal du blot oprette din virksomhed og indtaste din/dine medarbejder(e)s personlige oplysninger.

En anden fordel ved lønprogrammer er, at der findes udbydere, der har lønsystemer, der kan kobles sammen med dine andre systemer, som for eksempel tidsregistrering og økonomiregistrering. Dette er klart en fordel for dig, da det kræver mindre arbejde fra din side og mindsker spildtid.


Opsummering – sådan udbetaler du løn:

- Udregn en fast månedlig løn til dig selv.
- Lav en lønoversigt over din startløn og din drømmeløn.
- Anvend et lønprogram med et fleksibelt lønsystem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce