cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Køb og salg privat – 3 gode tips til at handle privat

I takt med at internettet udvikler sig i stor stil, så har det åbnet op for de private markeder hvor der efterhånden sælges alt fra iPhones til kæledyr.
Der findes mange forskellige platforme, og specielt Facebook er blevet meget populær med deres Marketplace, som er en relativ ny funktion der gør det nemt og overskueligt for privatpersoner, at sætte sine ting til salg, og dermed samtidig også nemt at købe brugte ting.
20. oktober 2020 kl. 14:06 Af Liso Logistics A/S

Men hvordan bærer man sig ad på det private marked? Reglerne er få, og det kan give anledning til en masse fup, hvorfor man skal være ekstra opmærksom.

I denne artikel giver vi 3 gode råd til, at man befærdes sikkert og får solgt eller købt sine vare korrekt.


Undersøg markedet for de bedste priser

Det er altid en god idé at undersøge markedet for de bedste priser – om du køber privat eller ej, så er det altså en god idé. Det er dog specielt en god idé på det private marked, eftersom priserne er fastsat af private, og dermed svinger utroligt meget. Der er derfor mange penge at hente ved at gøre sit forarbejde grundigt.

Ofte kan du endda presse prisen lidt ned, når du har fundet den sælger som du mener sælger den billigst. Det gælder om at have teknikkerne i orden.

Når det kommer til hvilket platform der er bedst at benytte, så foreslås der at benytte mere end én. Chancerne for at du får noget solgt, eller finder hvad du søger, er større hvis du befinder dig på flere platforme. DBA og Marketplace er nok der de fleste handler, og har du nicheprodukter som f.eks. gaming grej, så findes der også forums til alt sådan noget.


Sørg altid for at undersøge personen du handler med

Det er vigtigt at undersøge hvilken person man handler med i det omfang som det nu er muligt. Det er svært at lege detektiv på nettet, men man kan altid undersøge personens sociale medier, og dermed danne sig et relativt godt indtryk af personen. Det er selvfølgelig svært at være helt sikker, og der findes også personer som er rigtig gode til at fake deres profiler, men handler du ansigt til ansigt er det selvfølgelig ikke noget problem


Forsøg at handle ansigt til ansigt

Hvis det er muligt, så er det altid at foretrække at du selv afhenter det du køber, eller at køber selv afhenter det som du sælger. Det er selvfølgelig muligt at sende tingene, og det er der også flere og flere der benytter, dog er der altid en risiko.

Så længe det ikke er decideret (sponseret link) farligt gods, eller meget skrøbeligt, så er det relativt simpelt at sende en pakke. Det er dog vigtigt at huske, at man altid bør få pengene før man sender noget. Det er også her at køber oftest brænder nallerne, da det er meget nemt for en falsk profil at undlade at sende som lovet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce