Annoncørbetalt indhold

Annonce: Kunst i børneværelset

Kan du huske, da du var barn og lå i din seng? Var der ikke et eller andet, som du kiggede mere intenst på end andet? – et billede, mønstret i tapetet, måske en plet, som lignede et eller andet?

Der hvor jeg vil hen med det spørgsmål er, at vi som børn er meget visuelle, og at det ikke er ligegyldigt, hvad vi præsenterer af billeder for vores børn.

Jeg oplever ikke, at der er den store tradition for at købe (sponseret link)malerier til børneværelserne. Men tænk hvis et barn i tidlig alder fik lov til at vælge et maleri til sit værelse. Barnets helt eget maleri, som det kan vokse op sammen med, og som kan danne en billedlig base i det orgie af billeder, det møder hver dag.

Jeg kunne forestille mig, at det ville være fantastisk. Desværre bliver det kun en forestilling - da jeg ikke havde mit eget maleri som barn. Til gengæld kan jeg huske de fleste malerier, som hang i vores stue eller hos mine bedsteforældre, og de havde hver deres historie og stemning.
Da jeg som 10–årig i Firenze blev præsenteret for de store mestre – Michelangelo, Leonardo da Vinci m.fl., kunne jeg mærke disse kunstneres styrke, og de gjorde et uforglemmeligt indtryk hos mig.
Som barn oplevede jeg en meget nærværende intens sansning, som til en vis grad er gået tabt i voksenlivet, selvom kunstneren i mig prøver at holde fast på den.

Derfor er jeg også sikker på, at et maleri i et børneværelse ikke bare vil blive set på. Det vil blive mærket. Det vil være et rum, man kan gå ind i og opleve. Det vil være et sted, man kan digte videre. Og oplevelsen vil blive så meget mere intens, når man ligger syg med feber, eller er ved at falde i søvn. De tilstande på kanten af søvnen eller i en feberdøs, hvor alt andet forsvinder.

Der er sikkert mange, som synes, at malerikøb til et børneværelse er en for dyr og overflødig udskrivning. Men hvad koster fjernsynet, computeren, spillekonsollerne og hvad børn ellers har på værelset? Maleriet er en livsvarig investering – specielt, hvis man går uden om de barnligt nuttede ting, men vælger noget langtidsholdbart.
Der er mulighederne mange, og børn er ret gode til at fornemme energien og dybden i et maleri. Det kunne være noget med skov eller landskaber, der appellerede til at gå på opdagelse.

Et andet nærliggende motiv kunne være dyr. Hvis muligheden for at holde kæledyr måske ikke er til stede, kunne det være fantastisk at have sin helt egen tiger eller bjørn, eller et hav fyldt med delfiner.
Jeg tror at stærke malerier kan give så meget til børnene, da de netop er åbne for den energi, der ligger i dem.

Fantasi og indlevelsesevne er nogle værdier, som kunne være fine at hjælpe børnene med at holde ved lige op til voksenalderen. Sjovt nok er det også egenskaber, som ofte efterlyses i stillingsannoncer. Da hedder det bare innovativ, initiativrig, kreativ, engageret osv.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • kunst