cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Læringsspil er det nye udviklingsværktøj

I mange virksomheder og organisationer er spil blevet et uundværligt redskab til læring og kompetenceudvikling. Det er ikke uden grund, for spil danner grobunden for læring, der både er underholdende og udviklende på tværs af alder og faglighed. Glem alt om passiv indlæring, hvor man kun skal sidde og lytte. Både analoge og digitale spil skaber et engagement og en indlevelse, der tænder en lyst til at lære og udvikle sig - hvilket alle mennesker kan drage fordel af.
25. juni 2021 kl. 08:53 Af Copenhagen Game Lab

Med spil opstår der helt nye muligheder, der rykker grænserne for, hvordan vi lærer og udvikler os personligt og fagligt. Hvor traditionel læring foregår via læsning eller undervisning, tager spil skridtet videre og gør læring engagerende. Forandringsprocesser i organisationen, læren om livet med en sygdom eller kompetenceudvikling - dette er blot få eksempler på temaer, hvor (sponseret link) læringsspil er den ideelle platform for effektiv læring.

Spil giver brugeren mulighed for at indleve og fordybe sig, hvilket skaber grundlaget for både lærerig og sjov indlæring. Analoge og digitale spil kan bruges alene eller i kombination inden for alle brancher og til forskellige aldersgrupper. Kort sagt; læringsspil er for alle.


Engagement og indlevelse er nøglen

De fleste har sikkert minder fra deres skoletid, hvor lange, kedelige dage på skolebænken ikke ligefrem drev lysten til at lære noget. Det er ganske normalt, for det er de færreste, der kan sidde og lytte i længere tid ad gangen, og netop denne indlæringsmetode er ikke særligt optimal for hverken børn eller voksne. Med spil engageres deltagerne på en helt ny måde, der kræver aktiv deltagelse. Det er både underholdende og lærerigt.

Læringsspil er en mulighed i alle organisationer og virksomheder, hvor koncept og indhold tilpasses nøje efter behov og ønsker. Uanset om målet er udvikling, oplysning eller forandring, kan formatet tilpasses alle brancher både internt og eksternt. Internt i virksomheder kan læringsspil bruges i forbindelse med f.eks. forandringsprocesser og teambuilding. Mange spil bygger på simulation og rollespil, hvilket sikrer tryghed og dermed åbenhed for deltagerne. Her kan medarbejdere på tværs af afdelinger og ledelsesniveauer deltage i en demokratisk læringsproces, hvor alle er lige.


Skræddersyede spil til læring og udvikling

Det er ikke alle emner, der er lige nemme at arbejde med. Men med læringsbaserede spil bliver det lettere at italesætte og behandle livets svære emner og udfordringer. Spiseforstyrrelser og diabetes er blot nogle af de sygdomme, der har fået en interaktiv og oplysende platform med spil. De problemorienterede spil skaber grundlaget for en platform, hvor brugeren arbejder aktivt med problemer og løsninger. Oplevelsen med spillet gør indlæringen nemmere og langt mere underholdende. Det giver et væld af muligheder med læringsbaserede spil, hvor alt er muligt.

Læring er individuel. Derfor har vi alle forskellige behov, når det gælder indlæring. Men én ting er helt sikkert: man kommer længst med indlevelse og engagement. Netop derfor er spil den perfekte platform, uanset hvilket emne eller hvilken branche, det drejer sig om. Skræddersyede spil er det perfekte værktøj til læring og udvikling, hvilket giver et alternativ til traditionel undervisning. Fremtiden kommer til at stå i udviklingens tegn med læringsspil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce