cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Motionscyklen – hvad skal jeg vælge?

Hjemmesider om motionscykler findes der rigeligt af.
30. oktober 2018 kl. 11:49 Af Kondition.dk

Det vrimler med hundredvis af cykeleksperters anmeldelser af snart den ene snart den anden motionscykel. Alt sammen tager det sig ganske pænt ud med sorterede anmeldelser, der skal gøre det let for dig at finde lige den motionscykel, der passer til dig.
De mange cykelmærker og modeller sorteres efter pris, kvalitet, kundesupport og flere andre vigtige faktorer.
Markedet kan virke uoverskueligt, og det kan se ud som om, der skal bruges en del tid på nettet med at finde det, man ender med at købe. Hvis du læser anmeldelserne, kan du danne dig et bedre billede af hvordan markedet er.

Tre kategorier motionscykler
For at spare tid, er det derfor en god ide at gå efter de bedste anbefalinger til opretstående stationære cykler, liggende stationære cykler og indendørs Spinningscykler. På den måde kan du få sat skik på, hvad det er, du går efter.
Det er ikke ligegyldigt, hvad du vælger her. Den opretstående cykel borger for den klassiske oplevelse på en træningscykel. Den liggende cykel er ikke så hård ved dine led, og en indendørs spinningscykel(sponseret link) er det nærmeste, du kommer på en tur på en udendørs cykel.

Hvad spiller ind?
Når du køber en motionscykel, er der en række ting at overveje. Her er de vigtigste faktorer, der spiller ind.

Justering af højden
Det er vigtigt at vælge en cykel, hvor sadelhøjden er let at justere. Det er justeringen, der muliggør, at alle ryttere nemt kan bruge motionscyklen. En særlig kritisk faktor er naturligvis, hvis cyklen har flere brugere.
Her er det selvfølgeligt vigtigt, at alle ryttere sidder komfortabelt, fordi træningsudstyr, der ikke er behageligt, med stor sandsynlighed næppe vil blive brugt ret meget.

Sadlen
Det er også vigtigt at sikre, at sadlen passer dig, og at denne er stor nok til at rumme ryttere i alle størrelser.
Hvis du køber en motionscykel fra en traditionel forhandler, skal du sørge for at prøve sadlen af. Ikke at det er den helt store ulykke at få en forkert sadel, for du kan altid rekvirere en anden, der passer til cyklen. Men hvorfor ikke sørge for, at det er i orden med det samme?

Pedalerne
Pedalerne på cyklen skal være lette at betjene. De skal fungere jævnt. De fleste gode modeller har bindinger, der sørger for, at fødderne giver det rette tryk på pedalen uden den store anstrengelse.

Sikkerheden
Det er vigtigt at sørge for, at alle bevægelige dele på motionscyklen - især kæden - er afdækket med en sikkerhedsskærm. Dette vil medvirke til at sikre en sikker drift og sørge for, at små børn og kæledyr ikke kan komme utilsigtet til skade.

Vægt
Det er også vigtigt at vælge en motionscykel, der er beregnet til din vægt. Forskellige modeller vil forhandles med forskellige værdier for brugerens vægt, og det er vigtigt at vælge en, der kan understøtte din vægt under træningen.

Justering
Det er også en god ide at se efter en motionscykel, der kan anvendes til intervaltræning med forskellige modstande. De fleste motionscykler(sponseret link) giver mulighed for at justere trykket. Dette er en særlig vigtig faktor for dem, der går i gang med både styrke og intervaltræning.
Det Justerbare tryk og målinger af tid vil gøre træningen mere intens, fordi dit styrke- og udholdenhedsniveau øges, og det borger på sin side for, at dit fitnessniveau forbedres.

Måling af hjertefrekvens
En anden god måde at spore dit fitnessniveau på er at bruge hjertefrekvensmonitoren, som er inkluderet i mange modeller.
En hjertefrekvensmonitor er god til at spore dine fremskridt og måle intensiteten af træningen.
Ud over hjertefrekvensskærme forhandles mange modeller med ekstra funktioner, såsom sporing af kalorier, der er brændt og fjernet. Nogle leveres endda med læsestativer og hovedtelefonstik med henblik på at underholde dig under træningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce