cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Når bilen går i stykker – hvad er dine muligheder?

Det er aldrig sjovt når bilen skal på værksted. Det er specielt ikke sjovt hvis bilen går i stykker midt på vejen, og du derfor ikke kan komme videre. I begge scenarier koster det dig penge, og det skal lige passe med at det sker i en tid, hvor pengene er små – sådan er det af en eller anden grund altid.
20. oktober 2020 kl. 13:56 Af Auto Claus

Har man ikke prøvet at køre i stykker før, eller hvis man er helt grøn som bilist, så ved du måske heller ikke hvor du skal køre hen med småting som bilen måtte fejle.

I denne artikel kigger vi på de muligheder man har som bilist, når bilen skal på værksted – må det være af den ene eller anden grund.


Hvis bilen bryder sammen på vejen

Det værste der kan ske er, at bilen bryder sammen idét at du kører i den. Det er svært at forudse, og derfor kan det ske på de mest ubelejlige tidspunkter. Har man ikke stået i situationen før, så kan det være svært at finde frem til, hvad ens første træk er.

Det første man skal gøre er, at få bilen væk fra vejen, hvis altså ikke du har været i stand til at trille den ud i vejkanten. Derefter er næste mål enten at afhjælpe problemet, eller at få bilen trukket væk derfra, og hen til en mekaniker som f.eks. (sponseret link) autoclaus.dk.

Hvad end bilen er punkteret, eller om den skal trækkes væk med autohjælp, så er det en god idé at have autohjælp med under sin forsikring. Ofte så kan autohjælp nemlig også lappe dækket for dig, hvis ikke selv du er i stand til det. De fleste af de nyere biler har dog en slags skum liggende i bagagerummet, som man blot skyder ind i dækket og så kan køre videre.


Hvis det blot er småreparationer

Hvis det blot er bremseskift, ridser i lakken, eller en underlig lyd ude i venstre fordæk, så er der heldigvis ingen jag med at komme til mekanikeren. Det er dog stadigvæk nødvendigt at få dette fikset på et tidspunkt inden service (måske ikke lige ridser i lakken), og her kan det også være en fordel hvis man kender en som er mekaniker der kan hjælpe.

Det kan spare dig for mange penge, eftersom en timeløn hos mekanikeren er ret høj.

Kender du ingen som kan hjælpe dig, så bør du tage fat i en lokal mekaniker som du kan opbygge en lille relation til, og dermed forhåbentligt få lidt rabat fremover.


Hvornår bør man købe ny bil fremfor at reparere?

Kører du i stykker med en gammel bil bør du måske overveje om det er værd at reparere på den. Ikke bare i forhold til denne gang hvor du kører i stykker, men også i forhold til tidligere og fremtidige reparationer. Kommer der mon flere? Og har der været mange førhen?

Det kan altså godt betale sig at købe en ny bil, fremfor at reparere på den gamle. Et godt tip er at finde en bil der har kørt mellem 5-20.000 km, hvormed du sparer en del penge af nyprisen, men du får basalt set en næsten ny bil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce