Annoncørbetalt indhold

Annonce: Ny bil - skal du lease eller købe?

Selvom nye bilafgifter har gjort det billigere at købe ny bil, er der alligevel stadig flere og flere, der vælger at lease deres nye bil.

Men hvad kan egentlig bedst betale sig? Eller nærmere: Hvad kan bedst betale sig for dig?
Leasing af bil (sponseret link) kan faktisk i langt de fleste tilfælde vise sig at være den bedste løsning, og med mindre du gerne vil have en lille og billig bil, kan det anno 2018 bedst betale sig at lease.

Overvej din beslutning - grundigt
Inden du beslutter dig for, om du vil lease en bil, er der mange ting, du skal tage højde for og undersøge inden. Det er ikke nok, at privatleasing lyder nemt og spændende - eller at den månedlige ydelse ser fornuftig ud. Du skal gøre dig klart, at leasing er noget helt andet end selv at eje bilen. Derfor skal du også lige overveje det hele en ekstra gang, inden du kaster dig ud i det ene eller det andet.
Det vil altid være sådan, at nogle mennesker foretrækker, at den bil, de kører i, er deres egen - mens andre vil foretrække at lease og måske oftere kunne skifte deres bil uden at have det samme ansvar.

Hvis du gerne vil lease
Hvis du gerne vil lease, skal du overveje, at du skal kunne forudsige dit behov for bil med en nogenlunde sikkerhed i en længere periode. På den måde undgår du at få en økonomisk overraskelse (af den dårlige slags), fordi du opsiger kontrakten før tid eller kører flere kilometer end aftalt.

Hvornår kan det betale sig at lease - og hvornår kan det ikke?
Som udgangspunkt kan det bedst betale sig at lease, hvis man ikke kører mere end 15.000 kilometer om året - eller hvis man kun ønsker at have bilen i et år eller 2. Nærmer man sig snarere de tre år eller mere, kan det i de fleste tilfælde bedre betale sig at investere end at lease.
Kører man mere end de 15.000 kilometer om året, og vil man gerne have bilen i mere end et par år, kan det i langt de fleste tilfælde bedre betale sig at finansiere - med eller uden udbetaling.

Et alternativ til både leasing og køb af ny bil
At lease en bil kan være en rigtig god løsning, hvis man gerne vil have sikkerhed og ensartethed i sin økonomi. Langt de fleste aftaler af privatleasing indeholder nemlig forsikring, service og reparationsaftale, så du undgår nogle uforudsete regninger. Er du dog stadig i tvivl om, hvorvidt leasing er noget for dig, kan det være et godt alternativ at investere i en brugt bil.
I perioder med lave brugtvognspriser vil det i mange tilfælde kunne betale sig at gøre en god brugtvognshandel, og en af fordelene ved at købe brugt er, at markedet hurtigt kan presse en lidt dyrere bil ned i pris.
Overvejer du at købe en brugt bil, skal du dog være opmærksom på ikke at købe katten i sækken – noget, som du undgår ved at købe ny bil eller ved at lease en bil. Vurder derfor altid bilens stand, og om sikkerheden lever op til dine krav.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • fleggaardauto-ann