cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Nye tiltag mod arbejdsløshed i krisetider

Hvis der er noget, Corona-krisen har lært os, så er det, at arbejdsmarkedet er meget skrøbeligt, når det kommer til stykket. Når indkomsten falder flere steder på én gang, så skaber det en kædereaktion, der i sidste ende øger ledigheden og skaber hidtil usete krisetider. Men der er håb forude. Med nye tiltag forsøger politikerne at sikre, at der er arbejde og indkomst til alle danskere på trods af krisen.
07. september 2020 kl. 11:23 Af Alle Fagforeninger

Annonce

Arbejdsmarkedet skifter, folk bliver hyret og fyret, og særligt i krisetider er det ofte lønmodtagere og de små virksomheder, det går hårdest ud over. Politikerne har forsøgt med midlertidige lønkompensationer, men efter de udløb, og krisen fortsatte, måtte de udtænke nye ideer for, hvordan danskerne kunne komme tilbage i beskæftigelse igen.

Den nye ordning handler om arbejdsfordeling. Det betyder, at arbejderne deler opgaverne ud imellem sig og modtager dagpenge de dage, hvor der ikke er behov for dem. Det er en anden måde at tænke arbejde på, og det handler om at fordele beskæftigelsen ud på så mange hænder som muligt. Det sikrer så mange mennesker som muligt rettighed til feriepenge og lignende, når disse penge bliver tøet op.


Find en fagforening, der passer til dig

Selv når der ikke er krisetider, er det altid en god idé at melde sig ind i en fagforening. Det sikrer rettigheder til fast indkomst og juridiske hjælp, hvis du skulle være uheldig at miste dit arbejde, også grundet Corona-krisen. Overvej det og (sponseret link) bliv medlem af en fagforening allerede i dag. Du kan finde en fagforening, der matcher både dine økonomiske behov og den branche, du arbejder inden for.

Med en komplet oversigt over fagforeninger i Danmark, kan du finde både den a-kasse og fagforening, der kan varetage dine interesser både når krisen kradser, men sandelig også i det helt almindelige arbejdsliv. Det betyder, at hvis du skulle opleve chikane eller andet, der går ud over din trivsel på arbejdet, så kan du tage fat i din fagforening for at høre, hvilke muligheder du har.

Mange fagforeninger har også forskellige forsikringspolicer tilknyttet. Det gælder særlig i erhverv med fysisk hårdt arbejde, hvor arbejderen er særligt udsat. Eksempelvis stilladsarbejdere, murer eller tømrer, der hver dag udsætter deres krop for risici, som andre ikke tager. Her er der også rettigheder tilknyttet i tilfælde af arbejdsskader.


Gratis for studerende

De fleste fagforeninger har tilbud til studerende om gratis medlemskab. Der kan ligge mange fordele i at stifte bekendtskab med a-kassen og fagforeningen allerede, inden man er færdig på studiet. Det gør nemlig overgangen fra studerende til jobsøgende væsentlig lettere, hvis man allerede er tilknyttet en fagforening.

Her hjælper de på bedste vis alle med at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Særligt hvis du er nyuddannet har du brug for al den hjælp, du kan få, og her vil a-kassen være oplagt til at komme godt i gang med arbejdslivet. Du får også masser af god karrierevejledning også i tider som disse, hvor det er umuligt at forudse, hvad fremtiden bringer for os allesammen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce