Annoncørbetalt indhold

Annonce: Øl er en del af den danske kultur

Det er nærmest umuligt at forestille sig en dansk komsammen, uden der står øl på bordet.

Med nogle af de bedste bryggerier ved de fleste danskere, at vi i Danmark elsker vores øl.
Hvor de i Frankrig og Italien nyder at sippe til rødvin, har vi i Danmark altid haft et fantastisk forhold til vores øl, og det er ikke sjældent, at man ser øllet ryge ned, når vi danskere mødes og rigtig skal hygge os.
Det ligger i vores kultur, og det har det gjort meget længe.
Hvis vi går helt tilbage og kigger i de gamle danske sagaer, så kan vi se, at øllet allerede spillede en stor rolle dengang, og meget tyder på, at vi har drukket øl og det beslægtede mjød lige siden vikingetiden.

I Middelalderen var øllet også en vigtig drik, der blev indtaget til dagligt af rigtig mange rundt omkring i landet.
Øl kunne laves helt simpelt af vand og byg, og derfor var det en drik, der også blev brygget rundt omkring på gårdene.
Det var vores naboer mod syd, tyskerne, der fandt ud af at lave en stærkere øl ved at tilsætte humle, og den stærkere øl var noget, der hurtigt faldt i vores smag her i Danmark.

I løbet af 1500-tallet begyndte flere og flere bryggerier at skyde frem i de større byer, og vi begyndte i større grad at få øjnene op for luksusøl og øl af bedre kvalitet. I den tid var vandet også ofte giftigt, og derfor måtte man drikke noget, der var kogt, herunder øl.
Siden da kom der flere og flere bryggerier til, og vi fik i Danmark drukket rigtig meget øl igennem tiden.
Men pludselig begyndte danskerne at rejse mere, og vi fik øjnene op for vin. Øllet blev der pludselig set lidt ned på, da det var langt billigere end vin.

Øl kulturen i dag
Øl har dog fået sit indtog tilbage, og der er især ved at komme mere og mere fokus på den gode, finere øl. Øl kan stadig samle nationen, og det er igen en drik, som vi kan nyde i fællesskab og opleve sammen.
Da der i dag findes så mange forskellige bryggerier og dermed er stor forskel på forskellige øl, har det givet muligheden for at kunne smage på øllet for at finde den helt rette slags.
I dag kan du finde lokale ølsmagninger (sponseret link) rundt omkring i landet og tage af sted med dine venner for at få en hyggelig oplevelse sammen, og for at opdage nye øl, som du kan tilføje til din samling.

Sundhed og øl
I disse sundhedstider er det dog også værd at holde øje med, hvad du indtager, og det gælder naturligvis også for øl.
Der er ikke nogen, der siger, at det er sundt at drikke sig meget beruset i øl, men i de rette mængder kan det sagtens lade sig gøre at nyde en god øl med dem, man holder af.
Hvis du gerne vil undersøge, hvordan øl passer ind i den livsstil, du følger, så kan du læse mere om sundhed og de forskellige typer mad og drikke hos slankekur.dk (sponseret link), og derinde kan du finde ud af, hvordan du kan passe øl ind i din sunde livsstil.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • 09-ann