cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Øl er en del af den danske kultur

Det er nærmest umuligt at forestille sig en dansk komsammen, uden der står øl på bordet.
21. juni 2018 kl. 12:05 Af Annonce

Med nogle af de bedste bryggerier ved de fleste danskere, at vi i Danmark elsker vores øl.
Hvor de i Frankrig og Italien nyder at sippe til rødvin, har vi i Danmark altid haft et fantastisk forhold til vores øl, og det er ikke sjældent, at man ser øllet ryge ned, når vi danskere mødes og rigtig skal hygge os.
Det ligger i vores kultur, og det har det gjort meget længe.
Hvis vi går helt tilbage og kigger i de gamle danske sagaer, så kan vi se, at øllet allerede spillede en stor rolle dengang, og meget tyder på, at vi har drukket øl og det beslægtede mjød lige siden vikingetiden.

I Middelalderen var øllet også en vigtig drik, der blev indtaget til dagligt af rigtig mange rundt omkring i landet.
Øl kunne laves helt simpelt af vand og byg, og derfor var det en drik, der også blev brygget rundt omkring på gårdene.
Det var vores naboer mod syd, tyskerne, der fandt ud af at lave en stærkere øl ved at tilsætte humle, og den stærkere øl var noget, der hurtigt faldt i vores smag her i Danmark.

I løbet af 1500-tallet begyndte flere og flere bryggerier at skyde frem i de større byer, og vi begyndte i større grad at få øjnene op for luksusøl og øl af bedre kvalitet. I den tid var vandet også ofte giftigt, og derfor måtte man drikke noget, der var kogt, herunder øl.
Siden da kom der flere og flere bryggerier til, og vi fik i Danmark drukket rigtig meget øl igennem tiden.
Men pludselig begyndte danskerne at rejse mere, og vi fik øjnene op for vin. Øllet blev der pludselig set lidt ned på, da det var langt billigere end vin.

Øl kulturen i dag
Øl har dog fået sit indtog tilbage, og der er især ved at komme mere og mere fokus på den gode, finere øl. Øl kan stadig samle nationen, og det er igen en drik, som vi kan nyde i fællesskab og opleve sammen.
Da der i dag findes så mange forskellige bryggerier og dermed er stor forskel på forskellige øl, har det givet muligheden for at kunne smage på øllet for at finde den helt rette slags.
I dag kan du finde lokale ølsmagninger (sponseret link) rundt omkring i landet og tage af sted med dine venner for at få en hyggelig oplevelse sammen, og for at opdage nye øl, som du kan tilføje til din samling.

Sundhed og øl
I disse sundhedstider er det dog også værd at holde øje med, hvad du indtager, og det gælder naturligvis også for øl.
Der er ikke nogen, der siger, at det er sundt at drikke sig meget beruset i øl, men i de rette mængder kan det sagtens lade sig gøre at nyde en god øl med dem, man holder af.
Hvis du gerne vil undersøge, hvordan øl passer ind i den livsstil, du følger, så kan du læse mere om sundhed og de forskellige typer mad og drikke hos slankekur.dk (sponseret link), og derinde kan du finde ud af, hvordan du kan passe øl ind i din sunde livsstil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce