Annoncørbetalt indhold

Annonce: Oktoberfesten dengang og nu

Oktoberfesten dengang
Oktoberfesten som vi kender den i dag med øl, lederhosen, tyrolerkjoler (sponseret link) og højt humør, har udviklet sig meget siden den første oktoberfest, der startede hele traditionen.
Den første oktoberfest blev afholdt i forbindelse med fejringen af prins Ludwig og prinsesse Therese Sachsen-Hildburghausens bryllup i 1810, mere præcist den 17. oktober 1810 i München. Denne dag var hele byen inviteret til en stor folkefest på “Theresienwiese”, en plads opkaldt efter prinsessen, og begivenhedens højdepunkt var et stort hestevæddeløb.
Dagen var så stor en succes, at man besluttede at afholde begivenheden igen året efter - og således blev den tradition skabt, som nu har eksisteret i mere end 200 år.
De efterfølgende år udviklede begivenheden sig og der kom mere til, blandt andet forskellige boder og karruseller - og der kom flere og flere mennesker til. På et tidspunkt var der så mange mennesker, der ønskede at deltage, at begivenheden blev gjort offentlig og altså ikke længere kun var for Münchens borgere. Én ting, som i dag er blevet essensen af oktoberfesten, manglede dog - øl. Det var i de første mange år af oktoberfestens tilbliven, forbudt at servere øl og andre alkoholiske drikke på de åbne pladser, så idéen om oktoberfesten som en fejring med og af øllet, er først kommet til noget senere.

Oktoberfesten i dag
At der førhen ikke blev serveret øl til oktoberfesten, er blandt andet med til at skildre den udvikling, der er sket fra dengang til i dag, hvor oktoberfesten åbnes med, at den første øl tappes. En anden markant ændring er, at oktoberfesten i dag, finder sted allerede i september, til trods for, hvad navnet og traditionen måtte antyde. Dette skyldes at man ikke ville risikere, at begivenheden blev ødelagt af dårligt vejr, og man rykkede den derfor til at starte lidt tidligere, i håb om lunere og bedre vejr. Hertil kommer også, at varigheden har ændret sig fra den første oktoberfest, der varede én dag, til så at vare én uge og i dag varer festen, eller festivalen som den er blevet, hele to uger.
Oktoberfesten har i dag bredt sig til store dele af verden, og er således ikke længere kun forbeholdt Tyskland og nærmere bestemt München. Verdens største oktoberfest er dog stadig at finde i München, byen hvor det hele startede. Hvert år valfarter flere end 6 millioner mennesker fra hele verden til München, for at deltage i den store traditionsrige folkefest.
Her stimler folk sammen i den traditionelle oktoberfest påklædning, som har sit udspring i den traditionelle bayerske folkedragt - tyrolertøjet.
Oktoberfest kjoler er således inspireret af tyrolerkjolerne, eller dirndl’er, som de de traditionelt kaldes. Traditionelt set ligger der en betydning bag dirndl’erne, som ikke alle er klar over. Dirndl’en kan nemlig fortælle mændene om kvindens civilstatus, alt efter placeringen på den sløjfe forklædet er bundet med - er placeret til højre er kvinden optaget, men er den til venstre, er hun single.
Herrernes påklædning er inspireret af den traditionelle klædedragt til mænd, bestående af en ternet skjorte med dertilhørende lederhosen og seler - og en tyrolerhat til at toppe påklædningen af.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • beautyanddresses-dk-ann