Annoncørbetalt indhold

Annonce: Omdan kundedata til rentabel forretning

“Sådan vækster du din forretning” er en ofte brugt titel til utallige white papers eller blogs, og det er da også en god clickbait titel. Emnet er så ofte beskrevet, fordi alle virksomheder er interesseret i at vækste, og få en større omsætning eller minimere omkostninger. Dog er problematikken med de mange artikler, der behandler emnet, at det gør det svært at finde hoved og hale i hvordan man helt præcist gør netop det.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at det er mere eller mindre naivt at tro man kan finde et svar og ligefrem finde det helt korrekte svar for din virksomhed. Specielt hvis du leder efter det på nettet. For de white papers og blogs der skrives, er ofte skrevet for at fange den valgte målgruppe, derfor er der lagt vægt på at skrive interessante tekster og dette kan betyde at noget viden går tabt. Der er også sjældent at virksomheder er interesseret i at dele deres vækst hemmelighed, for hvis andre virksomheder får del i det. Hvordan skal de så kunne bibeholde deres konkurrencefordel?

Grundlæggende sandheder

Der findes heldigvis nogle helt grundlæggende sandheder, når man er på jagt efter inspiration eller opskriften på hvordan man skaber en rentabel forretning. At kende sine kunder er alfa og omega. Specielt hvis man, som alle andre virksomheder, har en interesse i at vækste sin forretning. For det er essentielt at kunne afkode sine kunders adfærd og ønsker for at kunne tilbyde de rette produkter. Der er mange forskellige fordele ved at kende sine kunders adfærd:

- Du kan nå ud til kunderne med de rette målrettede budskaber i relevante kanaler.
- Sikkerhed for effektiv marketing via dybdegående respons analyser og opdaterede oplysninger.

Det kan dog være en udfordring at lære sine kunder at kende. Det er både ressourcekrævende og en tidssluger hvis du vil til at udføre større spørgeskemaundersøgelser eller interviewe samtlige af dine kunder. Heldigvis findes der nogle virksomheder der gør alt dette researcharbejde overflødigt, og tilbyder værktøjer der ligefrem serverer kundeindsigt på et sølvfad.

Dun & Bradstreet kundedatabase

En adgang til (sponseret link) Dun & Bradstreets kundedatabase betyder du får et værktøj der indeholder intelligent data som kan vækste din forretning. Med adgang til kundedata via Dun & Bradstreets løsninger kan du:

- Få indsigt i fremtidige målgruppers adfærd
- Få indsigt i dine kunder
- Et solidt beslutningsgrundlag så du kan udarbejde effektive marketing kampagner

Dun & Bradstreets database har adgang til mere end 90 millioner europæiske personer, og dermed får du et 360 graders overblik over dine kunder. Med denne indsigt kan du opbygge et fundament for en rentabel forretning.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon