cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Organisk opslag vs. betalte opslag

På de sociale medier, er der to typer opslag, der er de organiske og de betalte opslag. Der kan være forskel på rækkevidden for organisk opslag og betalte opslag, det gælder især for virksomheder og på Facebook er der blevet indført algoritmer der prioriterer, hvilke opslag der er vigtigst at vise i nyhedsfeedet. Mange virksomheder tyr til sociale mediebureauer for hjælp til at nå ud til deres målgruppe og øge deres omsætning gennem sociale medier.
01. maj 2019 kl. 11:41 Af Make It Media

Annonce

Organiske opslag
De organiske opslag er opslag som der ikke bliver betalt for at sende ud og det kan bl.a. være opslag fra din bedstemor, hvor hun skriver om en tur til Thailand som hun lige har været på. Det kan også være opslag fra virksomheder som du følger, hvor de fortæller om generelle nyheder der sker hos dem, f.eks. en ny medarbejder, ændrede åbningstider eller hvis de har fået et nyt produkt som de gerne vil fortælle deres følgere om. Organiske opslag kan virksomheder og privatpersoner selv stå for. På Facebook er der en forhindring i at nå ud til alle der følger din virksomhed med dine organiske opslag, da Facebooks algoritmer gør at dine opslag ikke kommer ud til alle dine følgere, den udpeger de mest relevante nyheder og virksomheders nyheder bliver generelt nedprioriteret i forhold til venner og families nyheder. Her kommer betalte opslag ind i billedet.

Betalte opslag
Betalte opslag er en måde hvorpå virksomheder kan få fat på potentielle kunder, du har sikkert set dem i dit nyhedsfeed, hvis du har haft søgt på noget tøj på google, dukker der pludselig annoncer op i dit feed omhandlende tøj fra den side du besøgte for 3 dage siden, disse er betalte opslag. Som virksomhed kan man få hjælp til at opstille disse annoncer så de passer lige præcis til virksomhedens målgruppe. Dette kan være sociale medie bureauer som Makeitmedia, der er specialiseret i at hjælpe virksomheder med betalte annoncer på de sociale medier. En fordel ved betalte opslag er også at du har mulighed for at nå ud til alle inden for din målgruppe, her er du ikke begrænset af Facebooks algoritmer på samme måde som med de organiske opslag, men der er andre faktorer der spiller ind som f.eks. er annoncens relevans for din kunde og det er bl.a. demografi, geografi og hvor meget dit budget er på i forhold til annonceringen. Det kan virke uoverskueligt og tidskrævende at skulle sætte sig ind disse ting som virksomhed, især når der er mange andre opgaver der skal løses, derfor er der mange der vælger at få hjælp fra bureauer som Makeitmedia, da de er specialister inden for området og kan hurtigt hjælpe med opsætning og budgetlægning, for hvor meget skal du lige bruge på annoncering og er det relevant for din virksomhed at have betalte opslag?

Læs mere om hvordan at Makeitmedia kan hjælpe dig (sponseret link) herKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce