Annoncørbetalt indhold

Annonce: Overvejelser ved finansiering af fast ejendom

Står du førstegangskøber af en eller anden form for fast ejendom og har været ude og kigge på (sponseret link)flotte huse til salg, er der en række af beslutninger som du skal træffe, der potentielt kan have store konsekvenser for din økonomi. Heraf relaterer de fleste til finansieringen af investering i fast ejendom. I denne artikel vil vi gennemgå de vigtigste overvejelser vedrørende finansiering som du bør gøre dig i forbindelse med køb af fast ejendom.

Fast- eller variabelt forrentet lån
Den største beslutning ved køb af fast ejendom er valg af lån. Faktum er, at det historisk altid har været billigst at have et variabelt forrentet lån. Det betyder dog langt fra, at et variabelt forrentet lån, er det rigtige valg for alle. Valg af lån kommer ultimativt an på din personlige risikoprofil. Med andre ord, hvor meget variationer i huslejen har betydning for, hvor godt du sover om natten. Hvis du eksempelvis ikke kan klare tanken om, at der er en risiko for, at din husleje stiger og denne tanke hjemsøger dig flere gange om dagen, er et variabelt forrentet lån slet ikke noget for dig. Også selvom det måske er billigere på lang sigt. I dette eksempel har du en risikoprofil, der egner sig langt bedre til et fast forrentet lån.

Fast forrentede lån kan heldigvis tages af forskellig varighed, så hvis du ikke helt kan beslutte dig, kan du eksempelvis tage et fast forrentet lån, der løber over 10 år. Årsagen til, at det variabelt forrentede i teorien er billigst er, at du betaler en præmie til långiver for at låse sig fast på en bestemt rente i en lang periode. Du betaler således for at slippe for risikoen for ændringer i renten.

Lånekonvertering
Selvom variabelt forrentede lån som udgangspunkt er billigst, giver et fast forrentede lån også nogle unikke muligheder for at kunne foretage en konvertering enten op eller ned i forskellige scenarier.

Flertallet af boligkøb finansieres gennem et såkaldt obligationslån, der foregår ved, at låntager udsteder nogle obligationer som långiver køber. Er lånet fast forrentet og renteniveauet i samfundet ændrer sig, vil det automatisk gøre obligationerne enten mere eller mindre attraktive. Hvis renten stiger, er obligationerne ikke længere lige så meget værd, eftersom långiver nu kan låne penge ud til en højere rente til en ny låntager. Det betyder rent faktisk, at du som låntager i dette scenarie har mulighed for at indfri lånet ved at købe obligationerne tilbage til en lavere kurs end de er blevet udstedt til.

Et eksempel er, at du har udstedt obligationer for 2 mio. kr. til kurs 100. Hvis obligationskursen falder til 90, skal du nu kun betale 1,8 mio. kr. tilbage igen. Der er langt flere detaljer i lånekonvertering, men det er et helt centralt begreb inden for investering i fast ejendom som du som boligejer helt sikkert bør læse mere op på.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon