cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: QLED – billedkvalitet med fantastiske farver

Når du kigger efter et nyt TV, er der meget at tænke over. Hvilket mærke? Hvor stort skal det være? Hvad skal det kunne? Et godt bud er Samsung, der er et af de helt store mærker på elektronikmarkedet. Du går derfor ikke galt i byen med et Samsung TV, især ikke hvis du vælger brandets helt egen teknologi: QLED.

Måske kender du allerede LED og OLED, og hvad de kan, så hvorfor vælge et QLED TV i stedet for en af de andre? Noget af det du virkelig får ud af et Samsung QLED TV, er nogle helt fantastiske farver. Hvis du vil vide mere om, hvorfor og hvordan netop farverne kommer til deres ret med denne teknologi, skal du bare læse videre.
11. januar 2021 kl. 08:48 Af HiFi Klubben

Annonce

Hvad er QLED?

Først og fremmest skal vi forstå, hvad teknologien handler om. Samsung QLED TV indeholder en teknologi, der er en videreudvikling af LED, som har mange år på bagen efterhånden. LED står for Light Emitting Diode (lysdiode), og flere millioner flydende LCD-krystaller åbner og lukker for lyset, hvilket er det, der skaber billeder på skærmen.

I et QLED TV står Q for Quantum Dot, der er små nano-krystaller. De sidder bag LCD-panelet, og når de rammes af baggrundsbelysningen, udsender de enten blåt, grønt eller rødt lys. Skærmens blå, grønne og røde pixels, eller billedpunkter, modtager disse farvede lys, så de får lige præcis de farver, de skal.

Det er disse nano-krystaller, der gør det muligt at producere mere farvemættede og præcist definerede farver, end du får fra for eksempel LED, hvor det er hvide lys, der bruges. Hvis du er ude efter mere klare, fremtrædende og dynamiske farver, er QLED derfor den teknologi, du skal gå efter.


Hvorfor QLED i stedet for OLED eller LED?

Er du i tvivl om, hvilken panelteknologi der er bedst? Det er svært at sige, for de kan alle noget forskelligt. QLED og OLED er de førende teknologier på markedet, og de kan noget mere med billedkvaliteten end LED. Men det er ikke det samme, QLED og OLED er bedst til, så her kommer det meget an på, hvad du selv synes, er bedst i et TV.

Hvor QLED brillerer med sit farvespænd, har QLED et imponerende sortniveau. Sortniveauet har meget at sige om den måde, vi opfatter skærmkvaliteten på – både i forhold til farver og dybden i billedet.
Er du mest til at opleve dine yndlingsfilm og smukke naturprogrammer med de bedst mulige farver, er et QLED TV et godt valg for dig. Et Samsung QLED TV findes med både 4K, 8K og UHD, hvilket siger noget om, hvor skarpt billedet er. Har du derfor bestemt dig for et QLED TV med fremragende farveintensitet, dybde og mætning, har du masser af muligheder. Det samme gælder, hvis du er ude efter et af de helt store Samsung TV, eller måske et af de mindre til et børneværelse eller køkkenet.

Annonce

I HiFi Klubben kan du finde et stort udvalg af (sponseret link) Samsung QLED TV’er, som du kan afprøve i din lokale butik for at opleve den høje kvalitet og farveintensitet. Hvis du for eksempel står mellem et QLED og OLED TV, kan det gøre hele forskellen, at du har mulighed for at se skærmenes forskel og vurdere, om du vægter sortniveau eller farvemætning højest. Du kan også få råd og vejledning, så du bliver guidet til den bedste TV-løsning for dig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce