Annoncørbetalt indhold

Annonce: Ravjagt i mørke

Hvis du har en eventyrer gemt i maven, er ravjagt lige noget for dig. De sidste par år har man på de vestjyske strande kunnet se violette lyskegler i vinterhalvåret, så snart mørket er faldet på. Og før du tænker, at det må være helt umuligt at finde rav om natten kun med en lommelygte, så skal du vide, at det ikke er helt almindelige lommelygter…

Har du før hørt om en (sponseret link) ravlygte?

Fra ’true crime’ til ravjagt

Ravjægerne i nattens mulm og mørke har kraftige LED lommelygter med UV-lys. UV står for ultraviolet og er kun svagt synligt for det blotte øje. Det er samme type af lys, som du har set i ’true crime’ serier, når detektiverne leder efter ‘usynlige’ spor af f.eks. blod. UV-lyset i lommelygterne har nemlig en evne til at få visse materialer til at lyse kraftigt op - og altså også rav. Når du går på stranden, er du ikke i tvivl, når først du har fundet dit første stykke. I ravlygtens skær vil en ravklump lyse meget kraftigt op på stranden.

Alle kan finde rav

Hvis man ved hvor man skal lede - og ikke mindst hvornår - er det en supersjov og spændende aktivitet, at lede efter rav i mørket. For at undgå at komme skuffet hjem, er der kun enkelte huskeregler. Det vigtigste er at vælge det rigtige tidspunkt. Overordnet er vinterhalvåret sæson for ravjagt og chancerne for gevinst er meget større umiddelbart efter en storm med pålandsvind. Derudover skal man vide hvor man skal kigge på stranden. De fleste vil helt naturligt lede blandt strandens sten, men faktisk finder man langt oftere rav blandt tang og andre steder, hvor man kan se, at der for nyligt er skyllet ting op på stranden. Som ny ravjæger er det også vigtigt at huske, at de ravklumper man finder i naturen, ikke nødvendigvis har samme gyldne ravfarve som de opslebne ravstykker, vi ser hos smykkeforretningen. De er mere rå og farven kan variere en del. Den gamle tommelfingerregel om at bide i ravklumpen er det dog en god idé, at holde sig fra. Der er nemlig mange andre ting på stranden, som man ikke ønsker at få i munden. En meget bedre test er at sammenligne vægt med en sten. Rav er meget lettere end sten og man kan tydeligt mærke forskel. Hvis det er første gang du skal på ravjagt er det desuden god idé at have et stykke rav med hjemmefra, så man med det samme kan se hvad man skal kigge efter.

Hele familien afsted

Med lidt hjælp og opsyn kan børnene sagtens være med til at finde rav. Det bliver tidligt mørkt i vintermånederne, så sengetiderne kan overholdes og en ravjagt er en skattejagt, hvor der faktisk er en ægte skat, man kan finde - de store klumper kan nemlig være flere tusinde kroner værd. Og selv hvis man kommer tomhændet hjem, kan en gang varm kakao redde dagen!

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon