cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Så mange penge bruger danskerne på gaver

Bryllupper – konfirmationer – fødselsdage – jubilæer – jul osv. osv.
25. august 2018 kl. 08:26 Af Annonce

Annonce

Ovenstående er blot eksempler på festlige begivenheder, hvor det er kutyme at dukke op med en gave til modtageren eller modtagerne. Selvom de fleste danskere nyder at glæde andre, så er det en kendsgerning, at mange danskere bruger flere penge på gaver, end deres økonomi tillader. En nyere undersøgelse viser, at omkring 1 ud af 3 danskere giver dyrere gaver, end de reelt har råd til pga. et stort forventningspres. Dét er et problem.

Budgettet varierer fra anledning til anledning
Hvad angår gavebudgettet er det ikke helt underordnet, om anledningen er barnedåb, bryllup eller noget helt tredje. Der bliver for eksempel givet gaver for betydeligt højere beløb til bryllupper end barnedåb. Ifølge sondagsavisen.dk gives der i gennemsnit bryllupsgaver for mellem 466 og 535 kroner, mens der gives barnedåbsgaver for mellem 337 og 387 kroner. Denne undersøgelse peger desuden på, at sjællændere bruger flere penge på gaver end jyder.
Som gavegiver skal du altid huske på, at det er tanken, som tæller. Det er altså ikke afgørende, om du dukker op med en gave til en værdi af 100, 500 eller 900 kr. Det vigtigste er, at du har tænkt på modtageren og valgt en gave, som passer til ham eller hende. Mere kan man ikke forlange som gavemodtager. Dog kan det være en god idé at lave en intern aftale om, hvor mange penge man bruger på gaver. Det er i den anledning vigtigt, at du ikke går med til et højere beløb, end du reelt har råd til.

De mest brugte gaveidéer
Selvom der findes tusindvis af forskellige gaveidéer, så er det en realitet, at nogle gaveidéer er mere populære end andre. Dog kan man ikke være sikker på at vælge rigtigt, blot fordi man vælger en gave, som står noteret på listen over de mest populære gaveidéer i øjeblikket.
Blandt tidens mest brugte gaveidéer finder man gavekortet, som har været en sikker vinder i årtier. Det fantastiske ved gavekortet er, at det vil kunne gå an, uanset om modtageren er barn, teenager eller pensionist. Der findes nemlig gavekort til enhver smag. Se mere her (sponseret link), hvis du gerne vil blive klogere på, hvilke gavekort man kan vælge mellem. Prisen for et gavekort starter som regel fra 100 kr. Du kan typisk selv angive det ønskede beløb ved bestilling.
En anden populær gaveidé er elektronik, som naturligvis dækker meget bredt. Inden for elektronik kan det konkluderes, at ting som smartphones, tablets og powerbanks står i høj kurs i øjeblikket. Derfor er der ingen grund til at tvivle på, om hårde pakker fortsat er populære, for det er de bestemt. Dermed ikke sagt, at en blød pakke i form af tøj e.l. ikke vil falde i modtagerens smag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce