cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Så nemt er det at købe en brugt bil

Markedet for brugte ting er stigende, og det bliver kun mere og mere populært. Det er der mange forskellige grunde til, men der er ingen tvivl om, at hele klimadebatten har en stor indflydelse på, at mange danskere vælger at købe brugte ting. Det gælder også biler. Du kan sagtens købe en god brugt bil, og det er faktisk i langt de fleste tilfælde heller ikke så svært, som du måske skulle tro. Der er lidt mere arbejde i at købe en brugt bil, som du selv skal gøre, men det kan alle finde ud af - også dig.
25. oktober 2019 kl. 08:28 Af Nem Bilhandel

Annonce

Find din drømmebil brugt
En helt klar fordel ved at købe en brugt bil er, at du kan spare penge sammenlignet med, hvis du skulle købe en helt ny bil. Biler er nemlig en af de produkter, som mister mest værdi i det øjeblik du køber den og kører i den. Den store og væsentlige værdiforringelse kan du komme udenom, ved at købe en brugt bil. Du kan sågar være så heldig at finde din drømmebil i en brugt version, så du dermed kan have råd til en bil, du ikke ville have råd til, hvis den var splinterny. Det kræver nemlig ikke meget mere end en (sponseret link) omregistrering, og så kan din drømmebil være din. Det, at du kan finde en bil, som du drømmer om, er noget af det bedste ved at købe en brugt bil. Du får en god bil, som er væsentlig billigere, og du kan endda købe en bil, du kun før har turde drømme om.

Tag dig god tid og undersøg grundigt
Når du skal købe en brugt bil, er det dog ikke altid så nemt, som hvis du bare skulle købe en ny. Det kræver typisk lidt mere tålmodighed fra din side, fordi du aldrig ved, hvornår den bil, du leder efter, dukker op. Dermed ikke sagt at det ikke er hverken svært eller bøvlet at købe en brugt bil. Der er et hav af hjemmesider, hvor du kan finde brugte biler, som blot er sat til salg af privatpersoner, men du kan også ty til bilforhandlere, som sælger brugte biler. Hvis du tager dig god tid og undersøger både bilerne og sælgerne grundigt, kan det ikke gå galt for dig. Det er vigtigt, at du sørger for at undersøge den bil, du er ved at købe. Det kan du gøre med et simpelt opslag på nettet af nummerpladen. Her kan du få et hav af oplysninger, som kan gavne dig i din købsproces.

Undgå at købe katten i sækken
Det er nok noget af det, som de fleste frygter, når de skal købe en ny men brugt bil. Der skal faktisk ikke ret meget til for at undgå dette, men du kan selvfølgelig aldrig vide dig 100 procent sikker. Du kan dog tage dine forholdsregler og gøre et godt stykke arbejde for at sikre dig selv mod at købe katten i sækken. Først og fremmest skal du undersøge bilen både online og ved at se den selv. Online gør du det ved at slå bilens nummerplade op. Her får du oplysninger om bilens seneste synsrapporter, hvem ejeren er, og om det er restgæld i bilen, som du kan komme til at overtage. Det er nemlig sådan, at hvis der er gæld i en bil, så er det bilens ejer, der hæfter for den, og ikke den som i tidernes morgen har stiftet gælden. Derudover skal du selvfølgelig tjekke om den registrerede ejer også er den, du har kontakt med, og at bilen ikke er meldt stjålet. Når du tjekker alt dette, har du gjort dit for ikke at købe katten i sækken, når det drejer sig om en brugt bil.

Sørg for at en god overdragelse
Når du køber en brugt bil, er det typisk af en privatperson, og derfor er overdragelsen heller ikke professionel på samme måde som hos en forhandler. En god overdragelse kan du dog selv være med til at påvirke i en positiv retning, hvis det er det, du ønsker. Du skal ikke holde dig tilbage med alle de spørgsmål, du har vedrørende bilen til dens nuværende ejer. Det er vigtigt, at du får svar på alt det, du har den mindste tvivl om, og det kan du nemmest gøre ved at spørge dig frem. Derudover er det vigtigt, at du sammen med den tidligere ejer sørger for, at alle papirer og dokumenter er i orden, og at en omregistrering eller ejerskifte bliver foretaget. Det er således, at du også officielt er bilens ejer, så du kan forsikre den og køre i den i mange år fremover. Det er slet ikke så farligt at købe en brugt bil, hvis bare du tager dine forholdsregler, er grundig og opmærksom - så kan det ikke gå galt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce