Annoncørbetalt indhold

Annonce: Sådan bliver du klar til at gå på jagt

Flere og flere vælger i dag at tage et jagttegn.

Og hvor det førhen mest var tiltænkt dem, som boede på landet og kunne gå på jagt i baghaven, er der i dag mange flere jagtentusiaster spredt ud over land og by. Uanset om det skyldes et behov for at komme i nærkontakt med naturen, eller om det er vores fascination af populære programmer som Nak og Æd eller Bonderøven - ja så er der bare et eller andet over at komme ud i naturen og samtidig fange sin egen aftensmad i en tid, hvor ingen af os lever fra hånd til mund.
Inden du kan gå på jagt, er der dog en del “formalia”, som skal overstås: Du skal selvfølgelig have jagttegn, jagttøj(sponseret link) og en masse andet udstyr og generel viden.

Sådan bliver du jæger: Du skal have et jagttegn
Før du kan kalde dig selv for jæger, er det lovpligtigt, at du har et jagttegn. For at få jagttegnet skal du være fyldt 16 år, og du skal tilmed have bestået en jagtprøve. Derefter skal du bestå en skydeprøve med haglgevær, hvilket skal teste, om dine skydefærdigheder er gode nok til at gå på jagt.
Før du kan aflægge prøven, er det et krav, at du har deltaget i et obligatorisk jagttegnskursus. Undervisningen på kurset må kun formidles af en autoriseret jagttegnskursuslærer, som er godkendt af Naturstyrelsen. Når du har bestået jagtprøven, bliver du registreret i jagttegnsregistret.
Du kan tage jagttegnskurser overalt i landet, og hvis du ønsker at vide mere om planlagte kurser, kan du kontakte din lokale jagtforening.
Når du har tilegnet dig jagttegnet, og du tilmed har aflagt en eller flere skydeprøver med netop det eller de våben, du ønsker at jage med, er du klar til at iklæde dig det rette jagttøj og gå ud i naturen på jagt.

Jagttegnet er i hus - hvad så nu?
Selvom du har fået jagttegnet, kan det hele stadig virke meget nyt, for hvor og hvordan skal du gå på jagt? Hvis du gerne vil tage “den nemme løsning” og ikke ønsker at gennemgå en masse strabadser, kan du eventuelt leje et stykke jord hos en lodsejer. Det kan dog ofte være meget dyrt, så det er værd at undersøge sagen inden. Nogle vælger også at betale for et medlemskab i et konsortium.

Allier dig med nogen, som er garvede i faget
Det bedste råd, vi kan give til en nyudklækket jæger, er at tage kontakt til nogen, som har erfaring med forskellige jagtformer. De ved en hel masse, og det kan godt betale sig at lytte til deres råd. Ønsker du eksempelvis at jagte på vand, så opsøg en, der netop gør det. Tal med nogen fra den lokale jagtforening - det er en god måde at skabe kontakt til erfarne jægere.

Rekordmange går på jagt
Aldrig har så mange danskere taget jagttegnet, og særligt hos folk i 30’erne er det populært. Livsstilseksperter gætter på, at det er på grund af det meditative og muligheden for ro og fordybelse, der lokker folk til, ligesom det er attraktivt at nedlægge sit eget måltid.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • deerhunter-ann