cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan bliver du mere effektiv på jobbet

Du kender det sikkert godt: Du kan sagtens være arbejdsom uden nødvendigvis at være særlig effektiv.
26. oktober 2018 kl. 13:00 Af Intempus.dk

Annonce

For at være effektiv handler om at levere det rigtige - på den rigtige måde. Men det handler ikke nødvendigvis om bare at tonse igennem dine opgaver. Det er stressende, og du risikerer tilmed at efterlade en masse hængepartier.

Der findes efterhånden rigtig mange god bud på, hvordan du bliver mere effektiv både derhjemme og på jobbet, og det kan være svært at finde rundt i junglen af gode tips og tricks. Hvis du læser med her, giver vi dig 3 gode og simple råd til at blive mere effektiv på arbejdet. I artiklen kommer vi blandt andet ind på, hvad timeregistrering (sponseret link) kan gøre for din effektivitet. Vi giver også to do-lister en kærlig hånd, for er de i virkeligheden mere til ulempe end til gavn? Læs med her og bliv klogere.

1. En ting ad gangen
Det hænder, men det er faktisk meget sjældent, at multitasking fører til noget godt. Selvom rigtig mange mennesker har en følelse af, at de har det bedst, når de har flere bolde i luften, er det i langt de fleste tilfælde meget mere effektivt at tage en opgave ad gangen. Lav i stedet en prioritering af dine opgaver, og sæt den tid af til det, som det kræver.
Her kan det også være relevant at overveje, hvornår du arbejder bedst. Er du mest effektiv i morgentimerne? Så læg de svære opgaver her, og gem de mindre krævende opgaver såsom e-mails til sidst på dagen. Har du det lige omvendt - ja så skal du selvfølgelig lægge de sværeste opgaver om eftermiddagen eller om aftenen.

2. Effektiviser din tid og bevar overblikket
Synes du, at du klatter din tid væk? Eller kommer du måske til at sidde med den samme opgave uden pauser i flere timer ad gangen? Begge dele gør dig faktisk ikke særlig effektivt, og det er sjældent den rigtige løsning bare at brage igennem. Hvis du gerne vil have et bedre overblik over, hvordan du bruger din tid, findes der rigtig mange digitale løsninger, hvor du kan timeregistrere dine forskellige opgaver - og samtidig inddele dine arbejdsopgaver i forskellige kategorier, således at du får et bedre overblik. Det hjælper dig med at holde fokus på den enkelte opgave.

3. Drop to do-listerne
Hvis du er en “liste-person” vil du garanteret have svært ved at droppe de daglige eller ugentlige to do-lister. Og selvom det kan give en tilfredshedsfølelse at krydse en opgave af, så er sandheden, at over 40 procent af det, der står på den slags lister, alligevel aldrig bliver krydset af. Og de ting, du ikke når, bliver i stedet en påmindelse om, at du ikke nåede det, du havde sat dig for. En farlig cocktail, der både kan resultere i søvnløshed og stress.
Skriv i stedet ting ind i din kalender og planlæg din tid per kvarter, hvis du gerne vil være så produktiv som muligt - uden at det ender i dårlig samvittig eller en følelse af ikke at slå til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce