cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan bliver rytteren klar til en ny og spændende ridesæson – hvert år

Når en ridesæson begynder, skal du gøre dig klar til at indtage den. Du skal have udstyret i orden. Du skal genfinde den rette form. Du skal igen gøre dig klar til turneringernes hårde konkurrence. Eller hvad? Desværre viser det sig, at rigtig mange ryttere som også fodboldspillere eller badmintonspillerne falder fra grundet bl.a. presset i ungdomsårene. Det er altid uheldigt, når en hobby eller en passion mister værdi, fordi nogle andre faktorer ikke lige spiller optimalt.
07. april 2021 kl. 08:14 Af Lundemøllen - en del af Jaktia

Udstyr, der fremmer præstationen og ridelysten

Interessen for sporten – for ridningen – kan hurtigt fordufte, hvis ikke der gøres en indsats for at holde den ved lige. Det kan f.eks. gøres ved at investere i noget udstyr til rytteren eller hesten. Der kan gå mange timer med at forestille sig, hvordan sadel, (sponseret link) ridehandsker eller ridestøvler kommer til at passe. Hvordan de er, når de er i brug. Hvordan de bliver brugt bedst. Udstyret kan være en klar motivation til at blive ved med at dyrke sporten, så ridningen bliver ved med at være interessant.

Ud over spændingen i pausen giver det også blod på tanden og lyst til at ride videre, når udstyret er i orden. Hvis en grime generer hesten, eller hvis et dækken gør hesten for varm, er det åbenlyst, at ridelysten hæmmes. Det samme er tilfældet, hvis det er ridestøvlerne, der ikke fungerer. Udstyret er for så vidt den del af ridningen, som er mere overkommelig, og som burde være i orden. Hvis først lysten til ridningen glipper grundet det sociale eller presset til stævnerne, ser det sort ud.


Et godt forhold mellem heste og ryttere

Lige netop det sociale er ekstremt vigtigt for enhver idrætsudøver og i enhver disciplin. Hvis det sociale halter i en badmintonklub, en fodboldklub eller en rideklub, bliver det svært at holde sporten ved lige. Og især med ridning er det sociale særligt vigtigt. Der skal ikke kun holdes en god social kontakt med de andre ryttere i klubben, men også med hesten. Skal ridesporten holdes ved lige, skal kontakten til hesten altså være i top.

Når sæsonen ikke kører, så er det især forholdet til hesten, der holder lysten til ridningen oppe. Det er hesten, som skal passes, der hiver i rytteren. Den sidste faktor, der kan være drilsk, når lysten til ridningen skal holdes intakt, er presset. Stævnerne kan være sjove og lærerige. De kan også være hårde og hæmme glæden ved ridningen, hvis der ikke leves op til de høje forventninger. Det vil derfor klart være at anbefale, at ridelysten hæves over ridemedaljerne. Hav det og de andre aspekter in mente, næste gang sæsonen starter på ny.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce