cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan går du på sommerferien uden stress

Sommerferie og stress er formentlig ikke de første to ord vi forbinder med hinanden, men for nogle ender sommerferien, og især ugerne op til, som nogle stressende dage, selvom det bestemt ikke er meningen med ferie.
25. juni 2018 kl. 14:41 Af Annonce

Annonce

Hvis du kender til det, bør du læse med i denne artikel, hvor du får et par gode tips til, hvordan din sommerferie bliver stressfri.

Få styr på arbejdet i god tid
For at kunne gå på sommerferie uden stress, er det afgørende, at du har et godt overblik over arbejdet, så du er klar til at tage på ferie, når vi kommer til den første feriedag.
For mange bliver de sidste dage op til ferien stressende, fordi de ikke har overblik over, hvor meget arbejde der mangler.
Det er derfor en god idé at du, et par uger før din ferie starter, laver en liste med alle de opgaver der skal være styr på, inden du tager på ferie. Lav gerne en prioriteret liste, så du kan se hvilke opgaver der skal laves, samt hvilke der evt. kan vente til senere.
Når du prioriterer arbejdet på den måde, har du et langt bedre overblik og kan nemmere holde hovedet koldt op til din ferie.
Hvis du har meget arbejde at nå inden ferien, er det en god idé at gøre noget, der kan sørge for at du også for slappet af, så du ikke er stresset når ferien starter. Du kan fx undersøge om der er mulighed massage på arbejdspladsen (sponseret link), der kan give dig og dine kolleger et afbræk fra arbejdet.

Hold helt fri
Når du holder ferie, er det vigtigt at du holder helt fri og lader arbejdet ligge derhjemme. Det er helt forbudt fx at tjekke arbejdsmail eller på andre måder undersøge hvordan det går på arbejdspladsen.
Hvis du begynder at tjekke mails, vil tankerne pludselig handle om arbejde og derigennem ødelægge din ferie. Sæt i stedet et autosvar på din mail, der fortæller at du er på ferie samt hvornår du er tilbage. Skriv evt. i mailen at en kollega kan kontaktes, hvis det er noget der ikke kan vente til du ar tilbage.
På den måde ved dem der skriver til dig, at du er på ferie, og du behøver ikke at bekymre dig om at svare eller på andre måder holde øje med arbejdet.
Hvis tankerne begynder at handle om dit arbejde, bliver du hurtigt bekymret over forskellige opgaver og det kan i høj grad ødelægge en afslappende ferie. For at holde en stressfri ferie er det derfor vigtigt at du tager helt fri og ikke kigger på mails eller andet der har noget med dit arbejde at gøre.

Pas på med for mange planer i sommerferien
Når sommerferien starter, er det vigtigt at du ikke har for mange planer, men har en masse dage i kalenderen, hvor du ikke skal noget.
For mange er det fristende at lægge planer om forskellige projekter i sommerferien. Det er fx fristende at lægge planer om at starte den sunde livsstil eller ordne forskellige boligprojekter, men for at din ferie bliver uden stress, er det vigtigt at skrue lidt ned for ambitionerne.
Tænk i stedet over, hvordan du kan forkæle dig selv lidt ekstra i ferien, for at få slappet mest muligt af.
Du kan forkæle dig selv på mange forskellige måder i løbet af ferien. Du kan fx købe nogle gode skønhedsprodukter og forkæle dig selv på den måde. Det kan fx være shampoo fra Hair Lust (sponseret link), der hjælper med at holde håret sundt.

Få overblik over sommerrejsen i god tid
Hvis du skal ud og rejse i sommerferien, er det et vigtigt punkt at have styr på sommerrejsen i god tid inden afrejse. Det er vigtigt for at dagene op til ikke kommer til at flyde over af ferieforberedelser.
I forbindelse med en rejse, er der ofte meget som du skal holde styr på, og derfor er det vigtigt at begynde forberedelser i god tid.
En god måde at få overblik over rejsen på, er ved at lave en liste med de ting, som der skal ordnes inden du skal afsted på rejsen. På den måde kan du efterhånden krydse af og holde overblik over hvad der mangler.
Hvis du skal rejse med børn, er der ofte lidt ekstra forberedelser, for at børnene også får en god rejse. Hvis du skal have børn med, er det derfor ekstra vigtigt at starte i god tid.
Det er fx vigtigt at holde styr på selve rejsen, og hvordan du sørger for at børnene er godt underholdt undervejs. Det kan du fx sørge for ved at købe noget nyt legetøj, som de kan have med i bilen. Du kan kigge hos Lykkeleg (sponseret link), hvis du mangler noget godt legetøj til børnene, som I kan tage med på rejsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce