cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan gør du bolighandlen nemmere

At flytte er en af de allermest stressende ting, som den moderne dansker kan gøre imod sig selv. Det er nemlig både hårdt og besværligt at pakke hele sit liv ned i kasser for derefter at tage det frem i nye omgivelser, som man så skal lære at kende. Oveni det kommer så, at hvis man også skal både købe eller sælge bolig, bliver det hele ekstra besværligt.
09. september 2021 kl. 12:30 Af Sagsførerne

Når man flytter…

Den gennemsnitlige dansker flytter seks gange i sit liv. Typisk er der ikke en bolighandel involveret alle seks gange. Det kan for eksempel være, når man flytter hjemmefra, og senere når man flytter ind til sin kæreste. De fleste ender dog alligevel med både at skulle købe og sælge bolig, hvilket er en noget kompliceret proces. Der er mange papirer og dokumenter, der skal være styr på, og der er mange nye begreber, man skal lære at kende. Heldigvis er der hjælp at hente, uanset om man køber eller sælger.


Dig, som sælger

Det er ikke noget krav, at man skal gå igennem en ejendomsmægler, når man sælger sin bolig. Alligevel er det noget, langt de fleste mennesker gør, fordi der er så mange fordele ved det. Det fjerner en masse pres fra dine skuldre, fordi mægleren overtager en del ansvar og opgaver, som du ellers skulle have stået med selv. Du får råd og hjælp til at sælge din bolig, som du nok ikke ville have kendt til uden mægleren eller uden selv at være uddannet på området.

At bruge en ejendomsmægler er nu ikke din eneste mulighed, hvis du skal sælge din bolig. Det er ofte muligt at spare penge, hvis du selv kan stå for en del af ejendomsmæglerens arbejde og så nøjes med at hyre ekstern hjælp til de ting, du har svært ved. En oplagt løsning er, at du selv står for at finde en køber til din ejendom og så får en boligadvokat til at hjælpe med at klare de juridiske dele af handlen. Boligadvokaten kan blandt andet hjælpe dig med at forhandle en salgsaftale og få klaret de juridiske formaliteter.


Dig, som køber

Du har som køber også mulighed for at få noget, der svarer til en ejendomsmægler til at varetage dine interesser. Du kan nemlig få en (sponseret link) advokat til køberrådgivning. Det betyder, at du får en boligadvokat til at rådgive dig ved købet. En boligadvokat er en advokat, som har specialiseret sig i blandt andet bolighandler.

Med en boligadvokat har du en professionel inden for feltet, der er på din side, og som vil hjælpe dig igennem processen. Det kan gøre en betydelig forskel for dig, da det kan gøre det hele nemmere og sikre, at du ikke overser en vigtig detalje.

I køberrådgivningen får du hjælp til din bolighandel fra start til slut. Det er både, når det skal undersøges om alt ved ejendommen er som det skal være, og når købsaftalen skal forhandles på plads. Din boligadvokat vil også hjælpe dig, når handlen skal gennemføres. Når handlen skal på plads, er der nemlig en række praktiske forhold og formaliteter, som det er vigtigt bliver gjort korrekt. Der skal blandt andet laves og tinglyses et skøde og udarbejdes en refusionsopgørelse. Din boligadvokat vil også kunne hjælpe dig med andre ting som for eksempelvis de forsikringsmæssige forhold.
Med den rigtige rådgivning ved din side, er du godt på vej mod et succesfuldt boligkøb.


Tillykke med flytningen

Det er et stort skridt i livet, når man skal flytte, uanset grunden bag. Det kan være en overvældende omgang, men mange finder det rart, når først de har vænnet sig til de nye omgivelser. Du behøver ikke at begive dig ud i en bolighandel på egen hånd. Der er hjælp at hente, og forskel at føle.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce