cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan opnår du succes som iværksætter

I 2018 blev der stiftet 36.400 nye virksomheden, men størstedelen af disse bliver lukket ned igen inden for få år. Hvad er det præcist, der afgør, hvorvidt nye virksomheder bliver en succes eller fiasko? Det kommer vi nærmere ind på i denne artikel og vi giver dig som ny virksomhedsejer en indsigt i, hvilke ting du bør være opmærksom på, når du starter ny virksomhed. Dette uanset om du er en produktionsvirksomhed, leverer serviceydelser eller noget helt andet.
09. maj 2019 kl. 09:56 Af Bisnode

Annonce

Uddelegering af opgaver
I enhver nyopstartet virksomhed, er der altid en række af ting som man kan gå i gang med at teste for at finde ud af, hvorvidt man kan finde endnu en kilde til salg. Ofte vil dette relatere sig til virksomhedens primære aktiviteter og det er således dig som stifter, der har brug for netop dine kernekompetencer for at nå i mål med disse nye aktiviteter.

For at skabe plads til de værdiskabende aktiviteter, er det helt centralt at kunne uddelegere opgaver til ansatte eller eksterne virksomheder, der kan varetage de ikke-primære arbejdsopgaver. Man kan eksempelvis søge efter virksomheder, der leverer (sponseret link) gode compliance løsninger, bogholderi, regnskab, webløsninger og så videre. Det kan næsten aldrig betale sig at bruge lang tid på at sætte sig ind i et nyt område, hvis en ekstern part kan klare det på under den halve tid. I det tilfælde er det langt bedre, at du som iværksætter fokuserer på dine kernekompetencer – altså på de ting, hvor du skaber mest værdi for virksomheden.

Unik positionering
Mange sælgere påstår, at de kan sælge sand i Sahara. Det kan til en vis grad godt være rigtigt, men faktum er, at det er langt lettere at få succes, hvis du fra start skaber en unik positionering for netop din virksomhed. På den måde fjerner du en del af det direkte konkurrencepres og har således bedre mulighed for at tjene penge tidligt i opstartsfasen.

En unik positionering er ikke ensbetydende med, at du opfinder den dybe tallerken igen. Det kan blot være at lægge ekstra vægt på service og kvalitet eller blot som den første specialiserer dig i et meget nichepræget område. På den måde har dine potentielle kunder noget unikt at huske dig for og du vil således være top of mind, hvis et behov inden for netop dit kompetenceområde opstår.

Hårdt arbejde
Iværksætteri er stort set altid hårdt arbejde. Du skal ikke gøre det for at tjene gode penge. Hvis man omregner iværksætterløn til timeløn, er det sandsynligvis en af de dårligste man overhovedet kan opnå. Man skal starte sin egen virksomhed, fordi man synes, at det er fedt at skabe noget nyt og unikt, samt have muligheden for at være sin egen chef og selv bestemme sin arbejdsopgaver ud fra, hvad der skaber mest værdi.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce