cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan sparer du på dit vandforbrug

Der er mange gode grunde til at spare på vandforbruget, og det kan gøres på en smart og praktisk måde, hvis du ændrer nogle af dine vaner, og hvis du har mod på at investere lidt tid og penge. Læs med her og se hvordan.
15. juli 2021 kl. 11:30 Af Brunata

Hjælp til at spare på vandet

En (sponseret link) vandmåler er et godt redskab til at hjælpe dig med at holde øje med dit vandforbrug. På den måde får du hurtigt og nemt et overblik over, hvor meget vand du bruger, og du kan løbende holde øje med, om dit vandforbrug har det rette niveau. En vandmåler vil også kunne give dig en indikation om vandspild ved lækager, fordi dette vil kunne aflæses på dit forbrug.


Sparebruser

Ved at skifte det gamle brusehoved ud med en sparebruser kan du halvere dit vandforbrug i badet, og du behøver ikke at gå på kompromis med komforten i badet, da du sagtens kan finde sparebrugere, der giver dig et lige så behageligt brusebad som et almindeligt brusehoved.


Perlator

En perlator kan også kaldes en luftblander, fordi den blander luft i vandet, hvilket giver en fyldigere vandstråle. Perlatoren fungerer som en dyse, som kan sættes på armaturer i både badeværelse og køkken. Den giver en besparelse på op til 50 procent af vandforbruget i hanen.


Et mindre vandforbrug kræver nye vaner

De vandbesparende apparater er rigtig gode redskaber, der nemt og ubesværet hjælper dig med at spare på vandet i hverdagen. Men du kan spare endnu mere på vandet, hvis du begynder at ændre dine vaner. Der behøver ikke at være tale om store ændringer, men begynd i det små og vær løbende opmærksom på, hvor meget vand du bruger, og om du kan mindske forbruget.


Fem gode råd til at spare på vandet i din dagligdag

- Sluk for vandet, mens du for eksempel børster tænder, barberer dig eller skræller kartofler.
- Fyld både vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt op, inden du starter en vask.
- Undgå at forvaske dit tøj, medmindre det er meget snavset.
- Tag kortere brusebade og gå kun sjældent i karbad.
- Hold øje med, om dine vandhaner eller dit toilet løber.


Du kan også spare vand i din have

Mange glemmer måske, at der også er besparelser at finde på vandforbruget i haven. I de tørre perioder går der mange liter vand til at vande græsplænen, drivhuset og bedene, men også her kan du spare på vandet.


Brug regnvand til at vande haven med

Du kan installere en regnvandstønde, som opfanger og opbevarer regnvandet, indtil du skal bruge det. Når haven så skal vandes, tapper du blot vandet fra regnvandstønden frem for vandhanen.


Vand haven om morgenen og om aftenen

Der fordamper mindre vand fra jorden om morgenen og om aftenen, fordi temperaturerne er lavere end midt på dagen. Gør det derfor til en vane at vande tidligt og sent på dagen, så jorden optager mere af vandet, og du på den måde skal bruge mindre vand.


Andre gode råd til haven

Selvom det er fristende at vande græsplænen, når den begynder at se lidt vissen ud, så prøv at undgå det. Din græsplæne skal nok komme sig og blive pæn og grøn igen, når regnen begynder at falde.

Hvis du overvejer at købe et badebassin til haven, så overvej nøje inden købet hvor stort det behøver at være. Der går nemlig rigtig mange liter vand til at fylde et badebassin op.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce