cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Skab god lyd i dit hjem

God lyd er en vigtig faktor for at skabe et hjem, som er rart at leve i. Boligens akustik afhænger blandt andet af størrelsen på rummene, indretningen og valg af materialer. Det er derfor vigtigt at få skabt en passende sammensætning, så det både passer til dig og din stil, men også skaber en behagelig atmosfære i dit hjem. Læs her, hvad du kan gøre for at forbedre akustikken i dit hjem.
07. april 2021 kl. 14:22 Af I Wood

Få monteret lyddæmpende materialer

En måde du kan sørge for et godt lydmiljø i dit hjem, er ved at opsætte lyddæmpende materialer. Her kan der blandt andet være tale om akustiklofter eller akustikvægge. Der findes mange forskellige varianter indenfor akustiklofter, så der er rig mulighed for at finde en variant som, passer ind i dit hjem. En af mulighederne kunne f.eks. være (sponseret link) træpaneler. Disse kan benyttes både i loftet og på vægge og kan fås i mange forskellige varianter. Særligt de seneste par år er denne form for akustikpaneler blevet meget populære og kan findes i flere moderne hjem i dag.


Udsmyk dine vægge

Der er ikke mange, som ønsker helt bare og tomme vægge i sit hjem og i dag er kunst næsten blevet et must i alle hjem – Og det kan hjælpe på akustikken. Kunst kan både bidrage til indretningen og udsmykke dine vægge med flotte motiver, men det kan også gavne på lydmiljøet i dit hjem.

Du kan også skabe dit eget kunstværk ved at få lavet en opslagstavle klædt med et lækkert tykt stof. Dette kan være med til at opsuge lyden fra rummet, men samtidig give dig og familien mulighed for at hænge fine ting op på tavlen. Du kan på denne måde også hurtigt ændre i indretningen ved at udskifte tingene på opslagstavlen og dermed give den helt nyt liv.


Brug indretningen til bedre akustik

Hvilke møbler og ting, du indretter med i dit hjem, kan også gøre en stor forskel på akustikken. Især i store rum med hårde overflader kan det gøre en stor forskel for akustikken, hvis du indretter med gode polstrede møbler og gulvtæpper som kan binde rummet sammen. De bløde materialer kan på samme måde som kunsten opsuge en del af lyden i rummet og dermed skabe en mere behagelig akustik i hjemmet.

Derudover er en bogreol ikke kun dekorativ og fyldt med læring og underholdning. En tætpakket bogreol kan også skabe en bedre akustik i dit hjem. Bøgerne reflekterer lyden nye steder hen og spreder den rundt på grund af deres forskelligartede struktur. Lyden bliver på denne måde fordelt rundt i rummet og kan ramme nye steder, hvor den måske kan blive absorberet. Samtidig vil bøgerne også selv kunne absorbere en smule af lyden.

Der er mange muligheder for, hvordan du kan skabe bedre akustik i dit hjem, både i store og små skalaer. Så der skulle være rig mulighed for at finde en løsning, som vil passe til dit behov og til dit hjem og indretning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce