cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Skal du have nyt gulv? 3 gode råd

Nogle gulvtrends kommer og går, mens andre er kommet for at blive.
26. oktober 2018 kl. 12:56 Af Egulve.dk

Annonce

Er du fan af flow-tv og vild med boligprogrammer, husker du sikkert det fantastiske gule epoxy gulv fra første sæson af Nybyggerne. Og hold da op, hvor var det gulv bare flot og sikkert helt fantastisk praktisk, men ligesom du måske kan komme til at fortryde den tatovering, som du fik som 18-årig i en brandert, kan du sikkert også komme til at fortryde et skinnende, solgult gulv.
Når du skal vælge et nyt gulv til dit hjem, kan det derfor være en god idé ikke kun at overveje, hvad du synes er smart lige nu - men også hvad der måske er smart i mange år frem. Både for din egen skyld, men måske også med en lille tanke på, at det jo ikke er sikkert, at du skal bo der hele livet. Og et smukt parketgulv(sponseret link) er nu engang nemmere at sælge end et skinnende epoxy gulv. Dermed ikke sagt at et epoxy gulv nødvendigvis er et dårligt valg - men det er en god idé at gøre dig nøje overvejelser inden. Et gulv skal nemlig kunne holde mange år frem i tiden.
Følg med her, hvor vi giver dig 3 gode råd til valg af gulv.

Hvem skal gå på gulvet?
Alle hjem er forskellige. Derfor bør du først og fremmest overveje, hvem der skal gå på gulvet. Er der eksempelvis børn og kæledyr, som hunde eller katte i hjemmet, er det en god idé at investere i et slidstærkt og praktisk gulv. Mens det i andre hjem kan være oplagt i stedet at vælge et blødere, mindre slidstærkt gulv.
Både dyr og børn, ikke for at sammenligne, kan være rigtig gode til at slæbe mudder og lignende ind i boligen, så det er vigtigt, at gulvet kan holde til lidt mere rengøring end normalt.

Hvor skal det nye gulv lægges?
På samme måde som de forskellige beboere stiller forskellige krav til et gulv, er der også forskel på, hvad gulvet skal kunne, alt efter hvor det skal ligge. En god huskeregel er, at der i rum som køkken, bryggers og entre slides en del mere på gulvet, og her kan det derfor være en god idé at lægge et slidstærkt gulv, mens det i vådrum er oplagt at få lagt klinker, sten eller lignende.
Soveværelse, værelser og stuer er noget mere fleksible, og stiller ikke så høje krav til gulve. Her handler det mest af alt om komfort og smag og behag, men det er en god idé at tænke lidt over det alligevel. Er der eksempelvis ikke gulvvarme i soveværelset, kan det være koldt at sætte fødderne ned på et klinkegulv, mens det ikke er tilfældet med træ- eller tæppegulv.

Hvad er der under gulvet?
Inden du haster ud for at købe et blødt eller hårdt gulv, er det helt essentielt, at du er klar over, hvad der gemmer sig under gulvet. Det er nemlig ikke sikkert, at det er muligt at få lagt dit drømmegulv.
Alt efter om det, der er under gulvet, er beton, spånplader eller noget helt tredje, er der en række af tekniske detaljer, der er afgørende for, hvilket gulv der kan blive lagt ovenpå. Hvis undergulvet er skævt, kan det eksempelvis være en stor udfordring at lægge et parketgulv. Så sørg for at tjekke grundigt op på hvad, der kan lade sig gøre, og hvad, der ikke kan lade sig gøre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce