cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sommerguiden: 5 tips mod myg

Sommeren er skøn og lækker, men det er de generende, små myggestik bestemt ikke. Få her 5 gode råd til at undgå myggestik og et godt tip, hvis du alligevel skulle være uheldig at få et myggestik.
26. juni 2019 kl. 11:48 Af Australian Bodycare

Annonce

Beskyt dig mod myggestik og få en skøn sommer
Du kender det sikkert godt. Du har nydt den lune sommeraften i godt selskab og vågner næste morgen op med myggestik, som både klør, irriterer og ikke ser pæne ud. Men hvad kan du gøre for at undgå dem?

Måske har du allerede hørt, at myggelys med citrus desværre ikke hjælper, og muligvis ved du også, at det ikke er en god idé at klø i stikkene. Men hvad kan du gøre for at mindske risikoen for, at en myg sætter sig på dig? Der findes rigtig mange gode produkter, der holder myggene væk, og som lindrer kløen, når skaden er sket. Få dine tips og tricks her.

1. Husk den langærmede trøje
Når du tager hjemmefra, så husk en trøje eller en jakke. Selvom det måske ikke er fristende at tage ekstra tøj på, når der er varmt, er det en god måde at undgå stik på.

Bare arme og ben er nemt at gå til for myggene. Hold derfor myggene ude ved at dække kroppen til.

2. Tag myggenettet med i tasken
Hvis det er blevet tid til den årlige telttur i det fri, så sommeren rigtig kan nydes, kan du med fordel tage et myggenet med i tasken. Et myggenet er et effektivt redskab til at holde myg på afstand, så du undgår at få stik, mens du sover.

Hvis du skal til udlandet, er det en særlig god idé at medbringe et myggenet. Her kan myggene bære farlige sygdomme, og du skal derfor være ekstra påpasselig.

3. Hold øje med tiden
Når du kigger dig omkring og kan se, at det er ved at være skumringstid, skal du til at være ekstra opmærksom på myg.

Ved solnedgang og solopgang er myggene særlige aktive, da hunmyggene leder efter blod, som skal bruges, når de skal lægge æg.

4. Både tid og sted er afgørende
Det er ikke kun tiden, du skal holde øje med, når du opholder dig ude om aftenen. Spiller I fodbold eller griller i nærheden af stillestående vand, eller er der generelt fugtigt i luften, er det et slaraffenland for myg.

Tænk derfor nøje over, hvor I vælger at hygge jer, når de lyse sommeraftener skal nydes. Aftenen er trods alt hyggeligere, hvis ikke tiden skal bruges på at klaske myg.

5. Ramt af myggestik – hvad så nu?
Hvis du er så uheldig, at du alligevel bliver ramt af et myggestik, så kan myggemidler være en hjælp i nøden. Men vær opmærksom på, at ikke alle myggemidler hverken er gode eller sunde at bruge! Nogle kan være decideret giftige, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvad du vælger at dulme den kløende fornemmelse med.

 
+ Et bonustip

Et brugbart redskab er Australian Bodycares (sponseret link) spot stick baseret på tea tree oil. Den er med sine smarte størrelse nem at have med sig over alt, og så har den en lindrende og effektiv virkning med det samme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce