Annoncørbetalt indhold

Annonce: Stomiposer - en enkel løsning, der gør en stor forskel

Stomiposer giver dig den optimale beskyttelse og hjælper dig med at leve et aktivt liv på dine betingelser. Hvad enten det gælder sociale arrangementer eller fysiske aktiviteter, er stomiposen en enkel løsning, der gør en stor forskel. I dag findes der mange forskellige typer af stomiposer, alt efter hvilken type stomi den skal anvendes til, samt hvilke behov og personlig livsstil du har, men sådan har det ikke altid været.

Historien om stomiposen starter tilbage i 1954, hvor den danske sygeplejerske Elise Sørensen fik idéen til verdens første selvklæbende stomipose. Den innovative, men enkle løsning opstod efter, at Elises egen lillesøster Thora have fået anlagt en stomi som følge af en operation for tarmkræft.

Thora, og langt de fleste stomiopererede i denne tid, følte sig utilpas ved sin stomi og var bange for at gå ud blandt andre. Frygten for lækage og lugtgener begrænsede Thora i at leve det liv, som hun gerne ville. Her udtænkte Elise en enkel løsning, der gjorde en stor forskel. Nemlig en stomipose udstyret med en klæber, der kunne placeres direkte på huden.

Opfindelsen blev patenteret og sat i produktion hos Coloplast, som den dag i dag giver tryghed til tusindvis af mennesker med en stomi, så de kan leve livet sådan, som de ønsker det.

Hvilke typer stomiposer findes der?
I dag findes der flere typer (sponseret link) stomiposer med et væld af unikke egenskaber til ethvert behov. Derfor bør dit valg af stomipose også være bestemt af din livsstil og individuelle behov. Hvis du lige har fået din stomi, kan din stomisygeplejerske hjælpe dig med at vælge den bedste for dig.

Uanset om du har en kolostomi, ileostomi eller urostomi, er det vigtigt, at du vælger en stomipose, der passer ind i din hverdag. Læs mere om de forskellige stomiposer herunder.

Kolostomiposer
Med en kolostomi vil du oftest have brug for en lukket pose, fordi output har en fast konsistens. Du skifter derfor hele posen hver gang og kan således undgå at tømme posen. Dog kan en tømbar stomipose også være aktuel, hvis du oplever, at dit output har vekslende konsistens. Hvis du har fået en endekolostomi, kan en kolostomiprop eller irrigation i nogle tilfælde være bedre egnet.

Ileostomiposer
Har du fået anlagt en ileostomi, vil du opleve, at dit output er flydende. Du vil derfor generelt have brug for en tømbar stomipose, da du vil have behov for at kunne tømme stomiposen regelmæssigt. Blandt de nyere moderne stomiposer kan du desuden vælge varianter for optimal diskretion under alle farver tøj, selv under hvidt tøj.

Urostomiposer
En urostomipose er udstyret med en udløbsventil, der gør den let at tømme, og en urinpose, som du kan bære diskret under tøjet. Da du konstant producerer urin, vil du have brug for en urostomipose, der er fleksibel og tryg at anvende. Du kan vælge blandt flere størrelser og uigennemsigtige varianter.

Vælg mellem 1-dels og 2-dels stomiprodukter
Stomiposer bliver produceret specifikt til de forskellige stomityper, men overordnet skelner man mellem 1-dels produkter og 2-dels produkter, da stomiposer designes med tilhørende hudvenlige plader/klæber.


  • 1-dels produkter er posen svejset fast direkte på klæberen, så det udgør én samlet enhed. Du skifter hele posen med klæberen på én gang ved hvert poseskift. Typisk vil du med et 1-dels produkt skifte posen dagligt eller efter behov. Produktet er diskret og enkelt at anvende.


  • Et 2-dels produkt består af 2 separate dele. En plade, som klæbes fast til huden, og en stomipose, som kobles fast til pladen. På den måde kan du skifte posen uden at skulle fjerne hudpladen. Plade og pose skiftes efter behov. Ofte vil pladen skulle skiftes 3 gange om ugen og posen dagligt.

3 fordele ved 1-dels stomiprodukter:
1. Størstedelen af danskerne, som har en stomi, vælger et 1-dels produkt. Grunden til dette er ofte, at de oplever, at denne model er mere behagelig at have på, og samtidig føles den mest hygiejnisk.

2. Et 1-dels produkt følger kroppens bevægelser og giver en sikker vedhæftning til alle kropsfaconer.

3. Denne model kræver lidt øvelse at skifte, men du kan gøre det uden at trykke hårdt på maven.

3 fordele ved 2-dels stomiprodukter:
1. Hvis du er et meget socialt væsen, som er meget ude, er et 2-dels produkt velegnet, da du vil opleve, at denne model er nemmere at skifte i sammenligning med 1-dels produkter. Af denne grund foretrækkes 2-dels modellen også af ældre og andre, der har svært at skifte deres egen stomi.

2. Et 2-dels produkt er skånsomt for din hud, fordi pladen ikke skal skiftes hver gang, at stomiposen skal skiftes.

3. I starten kan det virke svært at trykke et 2-dels produkt fast, så har modellen typisk en mekanisk kobling, som giver dig ekstra tryghed under brug.

Vælg stomipose efter din kropsform
Udover valget mellem 1-dels og 2-dels poser er det også vigtigt at vælge pose efter kropsform. Man skelner grundlæggende mellem tre kropsformer:

1. Hvis du har en flad korpsform rundt om din stomi skal du vælge et fladt produkt.

2. Hvis du har en indadvendt form rundt om din stomi, skal du vælge et konvekst produkt.

3. Hvis du har en udadvendt form (bule), skal du vælge et konkavt produkt.

Bestil gratis vareprøver hos Coloplast
Er du i tvivl om, hvilke stomiprodukter du bør vælge til din stomitype, kan du bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måde kan du nemt og hurtigt prøve de forskellige produktvarianter for at finde netop de, der gør din hverdag lettere.

I mere end 60 år har Coloplast udviklet innoverende stomiprodukter i tæt samarbejde med brugere og sundhedspersonale. Du kan derfor være helt tryg, når du vælger stomiprodukter fra Coloplast. De leverer desuden din bestilling inden for 24 timer på hverdage, og der er fri fragt på alle ordrer.

Når tryghed betyder alt
Vil du vide mere om, hvordan du skifter dine stomiposer, eller ønsker du rådgivning om, hvordan du kan komme til at leve et liv uden begrænsninger, kan du kontakte stomisygeplejerskerne hos Coloplast. Alle sygeplejersker hos Coloplast har naturligvis tavshedspligt.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon