cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Stress er blevet en folkesygdom

Stress er en af de sygdomme, som viser, at vi måske ikke er bygget til det system, som vi lever i.
03. juli 2018 kl. 11:40 Af Annonce

Annonce

Det er grunden til, at et parti som Alternativet fik så mange mandater ved sidste folketingsvalg, fordi folk ville have noget nyt.
De sidste par år er der heldigvis kommet kæmpe fokus på at få stress væk. Vi har accepteret, at man må snakke om stress på arbejdspladsen, og man kan ikke bare fyre en ansat, fordi de har fået stress. Vi er på vej væk fra en kultur, hvor vi arbejder mennesker som maskiner og bare smider dem ud, når de ikke kan mere.
Selvom virksomheder og politikere kan gøre meget, når det kommer til stress, så har vi også et kæmpe personligt ansvar for at mindske det. For den enkelte person skal sørge for at gøre ting som er gode for ham eller hende. Samtidig er det vigtigt, at vi tør sige fra, hvis nogle overskrider vores grænser.
Du kan desuden prøve med nogle af disse metoder til at få dit stressniveau ned.

Meditation
Ja, du har sikkert allerede hørt en masse om meditation og mindfullness. Det er blevet så populært, at du på et tidspunkt kunne tage dagpengekurser i det. Det er en god idé, da mange som mister deres job i virkeligheden har stress.
Her kan meditation hjælpe, da du lærer ikke at forstyrre din hjerne med en masse ligegyldige informationer. Ofte stresser vi os selv, fordi vi tror, at mange ting er vigtige, selvom de måske ikke er.

Brug tid med din familie
Noget af det, som er vigtigt, er din familie. Mange fravælger deres familie for at bruge tid på deres arbejde. Det er en farlig vej at begynde på, da din familie i sidste ende er grunden til, at du overhovedet gad arbejde i første omgang.
Tænk på hvorfor du har valgt din familie og begynd så at brug mere tid med dem.

Betal dig fra de små ting
Vi har en tendens til at tænke, at vi skal ordne alting selv. Det betyder, at vi får fri fra arbejdet og skynder os hjem for at gøre rent osv. Men hvorfor ikke i stedet hyre nogle til rengøring, så du kan bruge din tid på andre ting.
På samme måde bør du betale dig fra, hvis din bil fejler noget. Hvis din aircondition fejler noget, kan du faktisk få 3 priser på aircondition service, (sponseret link) så det behøver ikke engang at være særlig dyrt at få fikset mange af de ting, som du har udskudt alt for længe.

Få bedre søvn
Mange der har stress, har store problemer med, at de ikke kan sove. De kan måske ikke sove, fordi de tænker for meget på deres job. Her vælger nogle at kigge mod sovepiller, men det er ofte en utrolig dårlig løsning, da det sjældent giver dig en bedre søvn.
Prøv i stedet at gå en lang tur om aftenen og lad være med at se fjernsyn eller computer. Desuden kan du få en bedre seng (sponseret link). Hvis du har sovet med den samme gamle seng i mange år, så er det tid til at skifte den ud.
Lad os sammen få afskaffet stress fra det danske hverdagsliv.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce