cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Til computernørden: du behøver ikke at bekymre dig over at du ikke er handyman

Antallet af personer, der tager en erhvervsfaglig uddannelse falder. Antallet af jobs, der involverer høj grad af IT-evner er stigende og det er en udvikling, der naturligt resulterer i at færre bliver ”handyman” i de nye generationer. Indstillingen fra ældre mænd er ofte, at en mand skal kunne reparere diverse ting i hjemmet og kunne finde ud af at skrue et skab sammen. Faktum er blot, at flere og flere foretrækker at kunne ting ved computeren, fremfor at opbygge den største samling af værktøj. I denne artikel kan du læse om nogle af de argumenter der er for, at det faktisk ikke gør så meget, at du ikke er handyman.
16. maj 2019 kl. 08:28 Af VVS Plus

Det gavner samfundet at fokusere på dine kernekompetencer
Hver eneste gang du vælger at betale en person for at udføre et stykke arbejde i stedet for at gøre det selv, gavner du samfundet, eftersom der både skal betales skat og moms af denne ydelse og eftersom du bidrager til at bevare arbejdspladser. Den tid du således sparer ved at uddelegere arbejdet, kan du bruge på dine egne kernekompetencer og således bidrage til udviklingen inden for dit eget felt.

Faktum er, at et vvs-firma – eksempelvis med (sponseret link)navnet amager vvs – er specialiseret indenfor netop deres felt. Hvis du som handyman selv skulle klare de samme opgaver, vil det måske tage 2-3 gange så lang tid. Denne tid kunne være brugt langt bedre i dit primære job, hvor du er mest effektiv. Hvis man tillægger sin egen tid værdi i form af, at man potentielt kunne arbejde i den tid som man spare, vil det oftest også kunne betale sig at outsource opgaver fra en økonomisk betragtning.

Skat og håndværkerfradrag
Håndværkerfradraget (også kendt som servicefradraget) er i 2019 på 12.200 kr. pr. person i husstanden. Det betyder, at hvis du vælger at lave forskellige ting i hjemmet selv, fremfor at hyre en arbejdsmand, vil du ikke drage fordel af håndværkerfradraget og betale mindre i skat. Den økonomiske gevinst fra dette initiativ skal således også tages med i beregningen, når du overvejer, hvorvidt det kan betale sig at tilegne sig evner som handyman.

Computerverdenens svar på en handyman
I takt med at computeren bliver en stadig større del af vores hverdag, bliver det tilsvarende mange IT-relaterede problemer, der skal løses. Det betyder, at behovet for at løse håndværksmæssige ting i hjemmet efterhånden fylder lige så meget som udfordringer, der skal løses for eksempelvis dine forældre og bedsteforældre på deres pc, ipad eller telefon. Hvis du har stærke evner indenfor IT, er du således blevet computerverdenens svar på en handyman og kan løse mindst lige så mange problemer, selvom du ikke nødvendigvis kan håndtere en boremaskine.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce