Annoncørbetalt indhold

Annonce: Tre gode råd til dig, som tænker på at skrive testamente

Der kan være mange forskellige grunde til, at du sidder med tankerne om, at du gerne vil skrive et testamente.

Måske er du blevet ældre, og du vil gerne sikre dine børn. Måske har du fået flere penge på kontoen, og du vil gerne vide, at de kommer det rigtige sted hen, skulle der ske en ulykke, eller måske vil du bare gerne sørge for, at skulle du ikke længere være i stand til det selv, så bliver der taget affære om dine ting. Men der er forskellige gode råd, som kan være gode at følge, inden du beslutter dig for at skrive et testamente, og i denne artikel får du tre. Du kan også finde yderligere inspiration og vejledning på (sponseret link) dokument 24.

Tal med din partner/ægtefælle
Inden du vælger at få lavet et testamente, så er det vigtigt, at du taler med din partner eller din ægtefælle. Det er nemlig dem, som skal stå for testamentet, skulle du tage herfra, og derfor er det vigtigt, at de også er indforstået med, hvad der er blevet aftalt og skrevet ned. Når du taler med din ægtefælle eller partner, så er det en god ide, at i bliver enige om, hvordan arverækkefølgen skal være, og at det her er vigtigt, at i er helt ærlige overfor hinanden. Hvis den ene af Jer har adopterede/bortadopterede børn eller børn fra et tidligere forhold, som den anden part ikke kender til, så skal dette også fortælles nu. Alle børn SKAL skrives ind i testamentet, så testamentet er fuldt juridisk gyldigt.

Kun et testamente
Er det ikke første gang, at du har skrevet testamente, så er det vigtigt, at du tilbagekalder det, som du skrev tidligere. Dette gør nemlig, at der kun er et gyldigt testamente i omløb, og at der dermed ikke kan være tvivl om, hvordan du gerne vil give din arv videre efter din død. Det kan nemlig skabe mange problemer både juridisk men også internt i familien, hvis ikke du sørger for at gøre det helt klart, hvordan du gerne vil give dine ting videre.
Tidligere testamenter tilbagekaldes ved at oprette et nyt testamente, der er skrevet under foran en notar. I det nye testamente skrives det, at alle tidligere testamenter er tilbagekaldt. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle tidligere testamenter, der kan tilbagekaldes. Hvis du har oprettet et testamente med en ekspartner, der er uigenkaldeligt ved den enes død, så hænger du desværre på dette testamente resten af livet. Undersøg derfor dit gamle testamente for at se om der står en sådan testamenteklausul. Hvis der ikke står noget om dette, så kan du trygt oprette nyt testamente, hvori det gamle tilbagekaldes.

Læg en besked til dine nærmeste
Når du skriver testamente, så har du allerede tankerne på, hvad der skal ske, efter du ikke længere er. Derfor kan det vær en god ide at lave en lille video eller måske et brev, som forklarer, hvordan du gerne vil have delt dine ting, og i hvilken ånd de skal deles. Dette kan hjælpe dine nærmeste, skulle der være skænderier omkring arven. Dette behøver ikke at være en lang roman, men det kan være en god ide at skrive nogle tanker ned, som du kan have gjort dig i forhold til emnet.

Særeje til arvingerne
De fleste danskere ønsker, at deres arvinger skal beholde arven for tid og evighed. Det er bare således, at når arvinger arver, og er gift, så vil arvingens ægtefælle automatisk få halvdelen af din arv. Bliver din arving skilt, så mister arvingen altså halvdelen af arven efter dig. Dette sker helt automatisk med mindre, at du har givet dine arvinger særeje med arven. De fleste danskere opretter således testamente med særeje, så de sikrer deres arvinger arv ud i al fremtid.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • photo-02-06-20-annonce