Annoncørbetalt indhold

Annonce: Unge presser virksomheder til at vise socialt ansvar

De unge er trådt ind på arbejdsmarkedet.

De er idealistiske, selviske og langt fra bange for at dele deres mening. Deres opvækst i en verden med sociale medier, har præget deres syn på verden, hvilket skubber fokusset væk fra virksomhederne og over til individet. Den øgede individualisme i virksomhederne, har skabt grobunden for et større socialt ansvar, som vi vil se mere af for fremtiden.

Unge giver en større del af deres løn til velgørenhed
Et nyt amerikansk studie har undersøgt, hvor mange penge de forskellige generationer donerer til velgørenhed. Studiet viser at generation Y, de unge der er født i 1990’erne til 2000, er den gruppe der donerer den største del af deres indkomst til velgørenhed. Det er et resultat, der overrasker mange, da man oftest hører om sager om ældre milliardærer, som donerer store summer penge til velgørenhed.
Den øgede mængde af donationer blandt de unge i verden skyldes, at de unge gerne vil sætte deres aftryk på verden. Det er ikke kun den nuværende generation, der gerne vil opnå store ting i livet, men forskellen ligger i, hvordan de udtrykker denne lyst. Tidligere har det primært drejet sig om at få succes i karrieren, mens de unge i dag både vil have succes i karrieren og hjælpe dem, der har det svært. Denne tendens vil vi se mere i fremtiden i takt med, at mere af vores liv bliver dokumenteret på sociale medier.

Sociale medier gør alle til deres eget mediehus
En anden årsag til, at vi i dag ser en øget fokus på velgørenhed i form af frivilligt arbejde og donationer er, at folk gerne vil se godt ud på de sociale medier.
Det har flere virksomheder fået øjnene op for, og de er begyndt at designe CSR programmer, der tager højde for de ansattes lyst til at gøre noget godt for verden. Apple har gjort det ved, at de matcher deres ansattes donationer, hvilket giver de ansatte mulighed til at bestemme, hvad Apple skal donere til. En anden måde andre virksomheder giver deres ansatte mulighed for at arbejde frivilligt på en sag der betyder noget for dem.
Mange af de ansatte vælger at dele deres oplevelser med, hvordan virksomheden støtter deres sag, hvilket er med til at give virksomheden et bedre brand i sidste ende.

Mange små ting gør en stor forskel
Vi mennesker kan godt lide historierne om, hvordan nogle personer eller virksomheder donerer store summer penge på en gang. Det er også vigtigt, men den store forskel ligger i, når virksomheder og individer laver en masse små ting, som gør en stor forskel i sidste ende. Årsagen til at de små ting skyldes, at de fleste ikke har råd til de store donationer, men alle har råd til at betale lidt.
Et eksempel på hvordan en lille detalje kan gøre en stor ting er, hvad Betstars skriver i deres betingelser. at De skriver at alle de penge, som folk vinder på ulovlig vis igennem deres side vil blive doneret til velgørenhed.
Hvis du sidder og tænker: Hvem er Betstars? Så er der en god forklaring på det:
Pokerstars hedder nu Betstars, efter at de delte deres pokerafdeling og deres sportsspil op i to.

Socialt ansvar handler ikke kun om donationer
Det sociale ansvar kommer fra individer der ser et problem, og beslutter sig for at løse det. Udover at det er en god måde at hjælpe folk, er det også en god måde at tjene penge. Det er der især mange unge, som har fået øjnene op for.
Et af de større problemer vi har haft i Danmark gennem længere tid, er de mange ufaglærte Østeuropæere, der har arbejde uorganiseret i landet. En ung entreprenør fik øjnene op for problemet, og valgte at løse problemet ved at skabe gode vilkår for de Østeuropæiske arbejdere samtidig med, at han skabte mere sikkerhed for kvaliteten. Det gjorde han ved at skabe virksomheden Baltic Workforce, som har givet de østeuropæiske ordentlige forhold, samtidig med at virksomheden har fået mange kunder i Danmark.

De unge i virksomheden får ansvar for miljø og velgørenhed
En ting som mange unge ansatte finder givende er at stå for en af virksomhedens miljøsager, velgørenhedssager eller en hel tredje ting.
Det kan være alt lige fra at stå for at lave en skraldesorteringskampagne i virksomheden til at stå for at finde den rigtige velgørenhedsorganisation at donere til, når folk køber et bestemt produkt.
Hjemmesiden engodsag.dk har lavet en artikel om forskellige områder en måder virksomheden kan hjælpe miljøet og velgørenhed, som giver et godt indblik i, hvilke ting man kan give de unge ansatte ansvaret for.
Tendensen til at give de uge ansvaret for deres eget miljø eller velgørenhedsprojekt i virksomheden, bliver især brugt i mindre virksomheder, hvor deres projekt har en stor effekt på hele virksomheden.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • ben-white-annonce