cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Vælg den rigtige bedemand

Det er altid med en klump i halsen og et tungt sind, at man kontakter en bedemand. Et dødsfald i familien eller den nærmeste vennekreds vil aldrig være en rar oplevelse. Derfor er det vigtig, at man finder en bedemand, der er til at stole på og har de bedste intentioner. Det er imidlertid ikke altid tilfældet. Læs mere her og få en bredere indsigt faget som bedemand.
12. marts 2020 kl. 14:13 Af Begravelsesguiden

Annonce

Hvad er en bedemand?

En (sponseret link) bedemand står for alt det praktiske i forbindelse med en begravelse og dødsfald. Der er tale om en selvstændig erhvervsdrivende, der ofte er uddannet inden for faget. Det vil for de fleste være med til at lette alle de mange opgaver i forbindelse med et dødsfald at kontakte en bedemand. Her vil følgende blandt andet blive ordnet

- Levering af kiste
- Rustvognskørsel
- Transport

Alle disse ydelser og omstændigheder vil variere alt afhængig af afdødes egne ønsker såvel som familiens. Derfor er en af de fornemmeste opgaver som bedemand at tilgodese og lytte til de pårørende, der skal tage den sidste afsked under de helt rigtige omstændigheder.

Et af de helt store spørgsmål vil være, om der skal være tale om en begravelse eller en bisættelse. Det vil også sige, at man som pårørende vil blive stillet overfor en lang række spørgsmål, der skal besvares inden for kort tid.


Du skal forholde dig kritisk

På trods af de følsomme emner og valg, der skal tages, så er bedemand branchen ikke kendt for deres gode ry. Tværtimod har branchen oplevet meget kritik for deres priser såvel som direkte strid med konkurrenceloven. Derfor er det vigtigt, at man som pårørende altid forholder sig kritisk til de priser, som man bliver præsenteret overfor. Hvis dette ikke sker vil mange opleve at blive snydt for flere tusinde kroner, der ikke er nødvendige at betale.

Derfor er der nogle råd, som man kan tage til sig inden, at man vælger en bedemand. Første og fremmest er det vigtigt, at man ikke underskriver nogle papirer inden, at man har taget sig tid til at læse det ordentligt igennem. Dette er på baggrund af, at man vil hæfte personligt, hvis der skulle ske noget.

Derudover er det vigtigt, at man undersøger muligheden for at få et tilskud til omkostningerne. Det er for mange en stor udgift at skulle holde en begravelse, og derfor findes der en lang række tilskud, der kan afhjælpe dette.

Det sidste råd er at tage kontakt til en kompetent vejleder inden for området. På denne måde vil man undgå at brænde fingrene på dårlige bedemænd. Dertil vil man få vejledning inden for både prisen og kvaliteten.


Søg om hjælp uden tøven

Der vil være flere ting, som ligger langt fra de almindelig valg og områder, som man har et kendskab til ved en begravelse. Derfor kan det også være nødvendigt at tage kontakt til en advokat, så alt foregår under de rigtige omstændigheder. Det er langt fra alle bedemand, der har en større viden inden for det juridiske, og her har flere været ude for dårlige oplevelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce